Blaž LesnikBlaž Lesnik
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Udeleženci srečanja Dajemo naprej med slavljenjem (foto: Klemen Lajevec)
Udeleženci srečanja Dajemo naprej med slavljenjem | (foto: Klemen Lajevec)

Zakonci, ki dajejo naprej...

Slovenija | 28.09.2021, 10:16 Marjana Debevec

Družina in življenje je tudi letos zbrala zakonske pare, ki po vsej Sloveniji vodijo zakonske skupine. Pod geslom: Ostanite v moji ljubezni so se srečali prejšnjo soboto v Želimljah.

S pomočjo Tadeja Vindiša, ki je skozi ves dan srečanje prepletal s slavljenjem, govorcev: Slavka Rebca in Mateja Cepina, ter z zavzetim sodelovanjem vseh udeležencev so preživeli krasen dan.
Novi vodja Družine in Življenja Benjamin Siter je odstrl pogled na znamenja časa, ki ga živimo. »Dobili smo potrditev, da občutki nemoči, strahu, jeze ali žalosti niso nepričakovani, saj se soočamo s preizkušnjo, kakršne v življenju še nismo doživeli,« je zapisala Marjeta Bec. O tem, kako se v teh okoliščinah odzivati in voditi zakonsko skupino, je spregovoril Matej Cepin.

Novi vodja Družine in življenja Benjamin Siter
Novi vodja Družine in življenja Benjamin Siter © Klemen Lajevec

Slavko Rebec jim je dal zagona in jih utrdil v zavedanju, da pri soočanju s težavami ni potrebno iskati novih pristopov, temveč se zateči k molitvi in zakramentom. »Poudaril pa je tudi, kako pomembna je osebna bližina in stik s pari v stiski, katerim težav sicer ne moremo reševati, lahko pa jim nudimo sočutno bližino, poslušanje brez nasvetov in za njih molimo.«
V popoldanskem delu sta Benjamin Siter in Matej Cepin udeležence popeljala v proces strateškega načrtovanja, ki trenutno poteka v Družini in Življenju. Aleš Čerin je predstavil prenovljeno poslanstvo DiŽ, ki vključuje besedo NAMENOMA: Namenoma gradimo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej.

S pomočjo spletni orodij so bili povabljeni, da pomagajo izbrati ključne teme, o katerih se bodo v DiŽ-u pogovarjali v prihodnjih treh letih, odgovarjali pa so tudi na vprašanje, na kakšen način se približati ljudem, ki si želijo graditi odnose.
Marjeta Bec, ki je v DiŽ-u odgovorna za zakonske skupine, je orisala trenutno stanje v skupinah ter posledice, ki jih je v skupinah pustila epidemija, ter podala nekaj idej, kako v skupinah graditi varen prostor, kjer se bodo pari čutili slišane in sprejete.

Nagovorila sta jih tudi ustanovitelja DiŽ-a, Dani in Vilma Siter, ki sta jih spomnila, da mora biti njihov temelj v Gospodu. Dani jih je povabil, naj se, tako kot vsak dan priklopijo na polnjenje svoj mobilni telefon, tudi sami ne pozabijo priklapljati na vinsko trto, ki je Jezus.

Vilma in Dani Siter nagovarjata zbrane
Vilma in Dani Siter nagovarjata zbrane © Klemen Lajevec

Čisto na koncu pa jih je na moč molitve skupnosti v svojem ganljivem pričevanju spomnil tudi Aleš Čerin, ki je povedal, kako je dan, ko mu je Dani na Kureščku v roke dal DiŽ-evo revijo, spremenil njegovo življenje.

Srečanje so zaključili s sveto mašo, z duhovnikoma Slavkom Rebcem in Rafkom Klemenčičem. Pri njej so na oltar položili vse naše voditeljske pare, vse pare v zakonskih skupinah, vse naše družine in prosili za Božji blagoslov.

Na srečanju Dajemo naprej vsako leto »umestijo« tudi nove regijske voditeljske pare. Benjamin Siter je za to poslanstvo mazilil Nadjo in Bojana Mehleta ter Mojco in Stojana Lapajne.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...