Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marjana DebevecMarjana Debevec
Mariborska stolnica, Večeri v stolnici (foto: Mariborska stolna župnija)
Mariborska stolnica, Večeri v stolnici | (foto: Mariborska stolna župnija)

Mariborska stolnica: Obnovitvena dela na strehi in ostrešju

Slovenija | 23.09.2021, 08:58 Marta Jerebič

Stolna župnija Maribor izvaja obnovitvena dela na strehi in ostrešju mariborske stolnice. Prek javnega razpisa Ministrstva za kulturo je uspela zagotoviti 29 odstotkov vrednosti projekta. Preostanek mora zbrati sama, kar znaša približno 110.000 evrov. Upa, da ji bo to uspelo s pomočjo vernikov, dobrotnikov in donatorjev, ki cenijo to dediščino.

V duhu tega pripravlja Večere v stolnici, s katerimi želi opozoriti na stolnico kot mnogostranski prostor duha, kulture in dediščine ter poživiti dogajanje v njej. Do konca meseca oktobra bo gostila kar nekaj dogodkov. Stolna župnija Maribor sicer darove in donacije zbira na svoj tekoči račun SI56 0451 5000 0942 184.

"Prebivalcem  mesta  se  zahvaljujemo  za  njihovo  razumevanje  in  pomoč v času sanacije strehe  stolnice  in  delnega  zaprtja  Slomškovega  trga.  Verjamemo,  da  se  Mariborčani zavedamo tako duhovne kakor tudi kulturne pomembnosti enega najlepših in najstarejših sakralnih biserov nadškofijskega in univerzitetnega mesta," je v izjavi za javnost zapisal stolni župnik Marko Veršič.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...