Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Pohod za življenje (foto: Rok Mihevc)
Pohod za življenje | (foto: Rok Mihevc)

Pohod za življenje bo tudi letos!

Slovenija | 04.09.2021, 11:16 Marjana Debevec

V Sloveniji bo tudi letos potekal Pohod za življenje in sicer v soboto, 2. oktobra. Že danes pa so njegovi pobudniki s križevim potom in sveto mašo na Kureščku začeli duhovno pripravo nanj.

V pripravi na Pohod za življenje 2021 se bo Slovenija spet povezala v enomesečni molitvi za nerojene otroke z akcijo 1.000.000 Zdravih Marij za 1.000.000 umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. »Vemo, da brez molitve, brez podpore od zgoraj, brez milosti so naša prizadevanja lahko zelo šibka,« je za naš radio dejala koordinatorica pohoda za življenje Urša Cankar Soares. »Res vabim poslušalce, da se nam pridružijo pri tej molitvi. Lahko pošljejo tudi svoje namene, oziroma koliko bi zmoli na pohodzazivljenje@gmail.com.« Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke, je dodala.

Duhovno pripravo na Pohod za življenje so začeli že danes na Kureščku. »Da smo res s križevim potom in z molitvijo začeli ta mesec, ki smo ga poimenovali mesec Pohoda za življenje v septembru vse do 2. oktobra, ko se bo v Ljubljani izvedel Pohod za življenje

Nerojeni otrok je človek

Začeli ga bodo ob 9.30 pred cerkvijo sv. Jakoba, nato pa se bodo sprehodili do Prešernovega trga, kjer bo osrednji program. »Res si želimo dvigniti nivo ozaveščanja, kdo je nerojeni otrok – da je nerojeni otrok človek. To je naše bistveno in glavno sporočilo in da si vsak človek zasluži življenje in pravico do življenja.« Zaradi spoštovanja ukrepov, se je na pohod treba prijaviti na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsfZEWQonFoZTKjFd_dMkvDUfRF1Xk8j4oeHJ5QFkKr_OuXQ/viewform.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.