Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič
Parada ponosa (foto: Pixabay)
Parada ponosa | (foto: Pixabay)

V kakšne absurde vodi ideologija LGBT

11.07.2021, 07:40 Marjana Debevec

Medtem ko se je Evropa dvignila proti Madžarski, ker želi preprečiti vdor ideologije LGBT in teorije spola v šole, se v nekaterih drugih državah omenjena ideologija nasilno vpeljuje v vsa področja življenja. Nazadnje je Francija uzakonila možnost umetne oploditve za lezbijke, Španija pa bo že 12 letnim otrokom omogočila spremembo spola.

Države, ki se vdoru omenjenih ideologij upirajo, so deležne številnih kritik. Med njimi je Madžarska, ki LGBT ideologijam prepoveduje vdor v šole.

Po drugi strani pa so mnoge države pred temi ideologijami klonile. Novi zakon, ki ga je vložila španska vlada, bi že 12 letnim otrokom omogočal spremembo spola, starejši od 16 let za to ne bodo potrebovali niti zdravniškega potrdila. Nova zakonodaja bo tudi omogočala umetno oploditev lezbijkam in biseksualkam. Obe ženski istospolnega poročenega para bosta ob prijavi rojstev priznani kot materi. Korenito bo nov zakon, če bo sprejet, posegel tudi v šolske programe.

Po besedah Petra Meršeta s portala Domovina.je takšni zakoni rušijo temelje naše identitete. »Sama teorija spola ali pa spreminjanje spola gre v najbolj temeljno identiteto, ker bolj kot spol, si težko identificiraš. Se pravi, tukaj gre za rušenje nekega temelja na katerem ta kultura in civilizacija stoji in se lahko samo vprašamo, kam to pelje. Ali gre v neko diktaturo, v neko soft, neko mehko obliko totalitarizma.«

V kakšne absurde to vodi, nam govori primer deklice iz ZDA, ki je zaradi notranje stiske pomislila, da je mogoče deček. Psihologinja ji je že skoraj omogočila hormonsko terapijo za spremembo spola, ki jo je še zadnji čas ustavila njena mati. Deklici je psihoterapija pomagala prebroditi stisko, staršem pa je neskončno hvaležna, da sta ji preprečila spremeniti spol in je tako ohranila tudi možnost, da bo nekoč postala mati.

Takšni grobi posegi v otroška telesa Evrope ne motijo, po drugi strani pa je izjemno kritična do zakona, ki je na Madžarskem začel veljati v četrtek. Z njim želi vlada zaščititi pravice staršev, da otroke vzgajajo po svojih prepričanjih. Premier Viktor Orban je zagotovil, da Evropski uniji ne bo uspelo prepričati Madžarske, naj opusti nov zakon o spodbujanju homoseksualnosti v šolah.

Kot pravijo strokovnjaki, lahko že spodbujanje z namigi o drugačni spolni usmerjenosti otroke v času njihovega razvoja zmedejo in jih za vedno zaznamujejo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Novice

Nov praznik - dan spomina na žrtve komunizma

Vlada v odhajanju je kot eno svojih zadnjih dejanj razglasila današnji dan, 17. maj, za Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot so zapisali, so pri tem izhajali iz ...

Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život) Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život)

»Med nami je vladal velik mir«

V Zagrebu je v soboto več kot 15.000 ljudi slavilo življenje. Pripravili so namreč enega od enajstih hrvaških Pohodov za življenje. Udeležili so se ga tudi predstavniki iz Slovenije.

Oče s hčerko v mestu (photo: Pixabay) Oče s hčerko v mestu (photo: Pixabay)

Kako se družine znajdejo v urbanih okoljih?

Praznujemo mednarodni dan družin, smo pa tudi v letu družine. V zadnjih štiridesetih letih se je delež družin brez otrok povečal za skoraj polovico, zmanjšal se je tudi delež družin z dvema ali ...