Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič
Škof Jurij Bizjak s prvoobhajanci (foto: Arhiv župnija Ilirska Bistrica)
Škof Jurij Bizjak s prvoobhajanci | (foto: Arhiv župnija Ilirska Bistrica)

Zlatomašniku škofu Bizjaku za darilo kolaž fotografij iz arhiva

05.07.2021, 08:11 Rok Mihevc

Koprski škof Jurij Bizjak je v soboto praznoval zlati jubilej mašniškega posvečenja. Zlato mašo je obhajal v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru in v rojstni župniji Col.

Prav posebno darilo so mu pripravili farani župnije Ilirska Bistrica, kjer je kaplanoval od leta 1972 do 1975. Iz arhiva so izbrskali fotografije in jih objavili v krajšem video posnetku, ki so ga objavili tudi na Facebook strani župnija.

KLIKNITE ZA OGLED VIDEOPOSNETKA

VOŠČILO FARANOV ŽUPNIJE ILIRSKA BISTRICA

"Spoštovani škof msgr. dr. Jurij Bizjak,
z vami se veselimo praznovanja vaše zlate maše - 💐5️⃣0️⃣ let duhovništva. 🌟 Iskrene čestitke! 👏 V Ilirski Bistrici ste delovali kot kaplan med leti 1972 in 1975. V naši župniji se tega obdobja radi spominjamo, saj ste že kot kaplan vedno prinašali veselje in dobro voljo vsem, ki ste jih srečevali. Ostali smo povezani in vemo, da se tudi vi z veseljem spominjate vseh naših krajev in ljudi. V škofa Škofija Koper ste bili posvečeni 5. julija 2000 v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja in si za škofovsko geslo izbrali besede iz svetopisemske knjige preroka Ageja: »Pogum, vse ljudstvo v deželi« (Ag 2,4). Tega poguma in veselja delite ves čas res obilo, nazadnje tudi ob blagoslovu naše prenovljene župnijske cerkve sv. Petra v Ilirski Bistrici. Ob praznovanju zlate maše (3. julija ob 10. uri) vam želimo obilo zdravja in Božjega blagoslova na vseh poteh tudi v prihodnje! 🎁 Naj bo kolaž fotografij, ki smo jih ob tem poiskali, naše darilo ob tem jubileju. Z lepimi željami se podpisujemo župljani župnije Ilirska Bistrica."

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Nov praznik - dan spomina na žrtve komunizma

Vlada v odhajanju je kot eno svojih zadnjih dejanj razglasila današnji dan, 17. maj, za Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Kot so zapisali, so pri tem izhajali iz ...

Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život) Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život)

»Med nami je vladal velik mir«

V Zagrebu je v soboto več kot 15.000 ljudi slavilo življenje. Pripravili so namreč enega od enajstih hrvaških Pohodov za življenje. Udeležili so se ga tudi predstavniki iz Slovenije.

Oče s hčerko v mestu (photo: Pixabay) Oče s hčerko v mestu (photo: Pixabay)

Kako se družine znajdejo v urbanih okoljih?

Praznujemo mednarodni dan družin, smo pa tudi v letu družine. V zadnjih štiridesetih letih se je delež družin brez otrok povečal za skoraj polovico, zmanjšal se je tudi delež družin z dvema ali ...