Blaž Lesnik
Miha Močnik
Tanja Dominko
Škof Jurij Bizjak s prvoobhajanci (foto: Arhiv župnija Ilirska Bistrica)
Škof Jurij Bizjak s prvoobhajanci | (foto: Arhiv župnija Ilirska Bistrica)

Zlatomašniku škofu Bizjaku za darilo kolaž fotografij iz arhiva

05.07.2021, 08:11 Rok Mihevc

Koprski škof Jurij Bizjak je v soboto praznoval zlati jubilej mašniškega posvečenja. Zlato mašo je obhajal v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru in v rojstni župniji Col.

Prav posebno darilo so mu pripravili farani župnije Ilirska Bistrica, kjer je kaplanoval od leta 1972 do 1975. Iz arhiva so izbrskali fotografije in jih objavili v krajšem video posnetku, ki so ga objavili tudi na Facebook strani župnija.

KLIKNITE ZA OGLED VIDEOPOSNETKA

VOŠČILO FARANOV ŽUPNIJE ILIRSKA BISTRICA

"Spoštovani škof msgr. dr. Jurij Bizjak,
z vami se veselimo praznovanja vaše zlate maše - 💐5️⃣0️⃣ let duhovništva. 🌟 Iskrene čestitke! 👏 V Ilirski Bistrici ste delovali kot kaplan med leti 1972 in 1975. V naši župniji se tega obdobja radi spominjamo, saj ste že kot kaplan vedno prinašali veselje in dobro voljo vsem, ki ste jih srečevali. Ostali smo povezani in vemo, da se tudi vi z veseljem spominjate vseh naših krajev in ljudi. V škofa Škofija Koper ste bili posvečeni 5. julija 2000 v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja in si za škofovsko geslo izbrali besede iz svetopisemske knjige preroka Ageja: »Pogum, vse ljudstvo v deželi« (Ag 2,4). Tega poguma in veselja delite ves čas res obilo, nazadnje tudi ob blagoslovu naše prenovljene župnijske cerkve sv. Petra v Ilirski Bistrici. Ob praznovanju zlate maše (3. julija ob 10. uri) vam želimo obilo zdravja in Božjega blagoslova na vseh poteh tudi v prihodnje! 🎁 Naj bo kolaž fotografij, ki smo jih ob tem poiskali, naše darilo ob tem jubileju. Z lepimi željami se podpisujemo župljani župnije Ilirska Bistrica."

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc) Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc)

Ali Bog bolje razume latinsko?

Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, ...