Štefan IskraŠtefan Iskra
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marta JerebičMarta Jerebič
Župan Bojan Šrot in škof Maksimilijan Matjaž (foto: MO Celje)
Župan Bojan Šrot in škof Maksimilijan Matjaž | (foto: MO Celje)

Celjski župan je sprejel škofa Matjaža

| 26.06.2021, 11:55 Alen Salihović

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je sprejel celjskega škofa Maksimilijana Matjaža, ki ga je spremljal generalni vikar Rok Metličar. »Na imenovanje novega škofa smo dolgo čakali, zato je izrazil veliko zadovoljstvo, da ima celjska škofija spet škofa,« so zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Celje.

Dodali so, da je župan novemu škofu izrazil dobrodošlico v mestu. »Predstavil mu je Celje in pri tem poudaril, da smo ponosni na svojo zgodovinsko in kulturno dediščino ter da je zgodovinska prepoznavnost za knežje mesto velikega pomena,« piše v sporočilu za javnost.

Župan je povedal tudi, da v Celju vlada veliko versko sožitje med pripadniki različnih verskih skupnosti. »Poudaril je, da je bilo sodelovanje med Mestno občino Celje in Škofijo Celje oz. Katoliško cerkvijo vedno dobro. Občina letno namenja 50.000 evrov za obnovo kulturne dediščine, kamor sodijo tudi sakralni objekti. Prav zdaj se pripravljamo na obnovo slovenskega pokopališče na Golovcu,« so poudarili.

Škof Maksimilijan Matjaž je povedal, da mu je v veliko čast, da je bil imenovan za škofa v Celju. V tem času spoznava mesto, njegovo zgodovino, naravo in ljudi. Pravi, da se v Celju počuti dobro.

Škof je županu podaril knjigo Iz Besede, Biblični slovarček, ki jo je založba Družina izdala ob njegovem škofovskem posvečenju in jo bo predstavil v torek, 29. junija, v Osrednji knjižnici Celje. Vpisal se je v knjigo častnih gostov. Župan je škofu podaril sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja, so še sporočili z Mestne občine Celje.

Škof Maksimilijan Matjaž
Škof Maksimilijan Matjaž © MO Celje

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...