Blaž Lesnik
Miha Močnik
Tanja Dominko
Župan Bojan Šrot in škof Maksimilijan Matjaž (foto: MO Celje)
Župan Bojan Šrot in škof Maksimilijan Matjaž | (foto: MO Celje)

Celjski župan je sprejel škofa Matjaža

26.06.2021, 11:55 Alen Salihović

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je sprejel celjskega škofa Maksimilijana Matjaža, ki ga je spremljal generalni vikar Rok Metličar. »Na imenovanje novega škofa smo dolgo čakali, zato je izrazil veliko zadovoljstvo, da ima celjska škofija spet škofa,« so zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Celje.

Dodali so, da je župan novemu škofu izrazil dobrodošlico v mestu. »Predstavil mu je Celje in pri tem poudaril, da smo ponosni na svojo zgodovinsko in kulturno dediščino ter da je zgodovinska prepoznavnost za knežje mesto velikega pomena,« piše v sporočilu za javnost.

Župan je povedal tudi, da v Celju vlada veliko versko sožitje med pripadniki različnih verskih skupnosti. »Poudaril je, da je bilo sodelovanje med Mestno občino Celje in Škofijo Celje oz. Katoliško cerkvijo vedno dobro. Občina letno namenja 50.000 evrov za obnovo kulturne dediščine, kamor sodijo tudi sakralni objekti. Prav zdaj se pripravljamo na obnovo slovenskega pokopališče na Golovcu,« so poudarili.

Škof Maksimilijan Matjaž je povedal, da mu je v veliko čast, da je bil imenovan za škofa v Celju. V tem času spoznava mesto, njegovo zgodovino, naravo in ljudi. Pravi, da se v Celju počuti dobro.

Škof je županu podaril knjigo Iz Besede, Biblični slovarček, ki jo je založba Družina izdala ob njegovem škofovskem posvečenju in jo bo predstavil v torek, 29. junija, v Osrednji knjižnici Celje. Vpisal se je v knjigo častnih gostov. Župan je škofu podaril sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja, so še sporočili z Mestne občine Celje.

Škof Maksimilijan Matjaž
Škof Maksimilijan Matjaž © MO Celje

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc) Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc)

Ali Bog bolje razume latinsko?

Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, ...