Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Župan Bojan Šrot in škof Maksimilijan Matjaž (foto: MO Celje)
Župan Bojan Šrot in škof Maksimilijan Matjaž | (foto: MO Celje)

Celjski župan je sprejel škofa Matjaža

| 26.06.2021, 11:55 Alen Salihović

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je sprejel celjskega škofa Maksimilijana Matjaža, ki ga je spremljal generalni vikar Rok Metličar. »Na imenovanje novega škofa smo dolgo čakali, zato je izrazil veliko zadovoljstvo, da ima celjska škofija spet škofa,« so zapisali v sporočilu za javnost na Mestni občini Celje.

Dodali so, da je župan novemu škofu izrazil dobrodošlico v mestu. »Predstavil mu je Celje in pri tem poudaril, da smo ponosni na svojo zgodovinsko in kulturno dediščino ter da je zgodovinska prepoznavnost za knežje mesto velikega pomena,« piše v sporočilu za javnost.

Župan je povedal tudi, da v Celju vlada veliko versko sožitje med pripadniki različnih verskih skupnosti. »Poudaril je, da je bilo sodelovanje med Mestno občino Celje in Škofijo Celje oz. Katoliško cerkvijo vedno dobro. Občina letno namenja 50.000 evrov za obnovo kulturne dediščine, kamor sodijo tudi sakralni objekti. Prav zdaj se pripravljamo na obnovo slovenskega pokopališče na Golovcu,« so poudarili.

Škof Maksimilijan Matjaž je povedal, da mu je v veliko čast, da je bil imenovan za škofa v Celju. V tem času spoznava mesto, njegovo zgodovino, naravo in ljudi. Pravi, da se v Celju počuti dobro.

Škof je županu podaril knjigo Iz Besede, Biblični slovarček, ki jo je založba Družina izdala ob njegovem škofovskem posvečenju in jo bo predstavil v torek, 29. junija, v Osrednji knjižnici Celje. Vpisal se je v knjigo častnih gostov. Župan je škofu podaril sveti gral z zvezdo Oskarja Kogoja, so še sporočili z Mestne občine Celje.

Škof Maksimilijan Matjaž
Škof Maksimilijan Matjaž © MO Celje

Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.