Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
24 ur molitve in posta za domovino 2021 (foto: )
24 ur molitve in posta za domovino 2021 | (foto: )

VIDEO: 24 ur molitve in posta za domovino

Cerkev na Slovenskem | 21.06.2021, 14:46 Marta Jerebič

»K skupnemu Izviru«. Pod tem geslom poteka 24-urna molitev in post za domovino. Prek spleta jo oblikujejo različne skupine doma in po svetu. Končala se bo ob 18. uri s sveto mašo za domovino, ki jo bomo iz ljubljanske stolnice neposredno prenašali na našem radiu.

Škofje vernike vabijo, da se 24-urni molitvi prek YouTube kanala Družine pridružimo vsaj za 15 minut. Tako bo vsak dodal svoj "kamenček v pisanem mozaiku skupne molitve, ki jo bomo Sloveniji podarili ob prazniku", so zapisali.

 

Pobuda Molitev in post za domovino je že decembra lani ob 30. obletnici plebiscita molitev pripravila prek spleta. "Decembrska izkušnja je pokazala, da se je prek vseh 24 ur vključilo veliko število ljudi, bistveno več kot bi jih morda lahko prišlo v ljubljansko stolnico, kjer smo sicer imeli molitev", je povedala članica pobude Mateja Maček in dodala, da bodo v molitveni verigi sodelovali tudi Slovenci v tujini, npr. iz Argentine, Italije, Bocvane ...

Tudi radijci bomo molili

Tudi radijci se pridružujemo molitvi. Za domovino bomo molili v torek, 22. junija od 13. do 14. ure, v radijski kapeli. Prenos bo tudi na Facebooku Radia Ognjišče.

24-urna molitev se bo jutri ob 18. uri končala s sveto mašo, ki jo bo daroval predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof Stanislav Zore. V stolnico bodo lahko vstopili samo gostje z vabilom.

V tem tednu se bo zvrstilo še nekaj maš za domovino. Radio Ognjišče jo v petek ob 12. uri pripravlja v Arboretumu, maševal bo nadškof Anton Stres. Že včeraj pa je kardinal Franc Rode zahvalno mašo daroval v rimski baziliki sv. Marije Snežne. V pridigi je povzel najpomembnejše mejnike krščanstva v slovenski zgodovini. Slovenski veleposlanik pri Svetem sedežu Jakob Štunf pa je spomnil, da smo bližino, naklonjenost in podporo Svetega sedeža še prav posebej občutili v obdobju pred 30 leti, ko se je slovenski narod odločil za samostojnost in vzpostavitev svoje države. Pri maši je bil navzoč tudi apostolski nuncij v Iraku nadškof Mitja Leskovar.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...