Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
The Kelly Family (foto: The Kelly Family)
The Kelly Family | (foto: The Kelly Family)

Umrla je članica zasedbe The Kelly Family

Svet | 21.04.2021, 11:12 Rok Mihevc

Po kratki bolezni je umrla Barby Kelly, nekdanja članica zasedbe The Kelly Family. "Barby bomo pogrešali vsi, v naših spominih in srcih bo vedno z nami," so sporočili domači.

Barby oziroma Barbara Ann je bila stara 45 let, skupino pa je zapustila že leta 2002, saj so ji diagnosticirali shizofrenijo in zaradi močnih zdravil ni mogla več dobro funkcionirati. Oboževalci so jo poznali predvsem po njenih plesnih nastopih, s katerimi je vedno popestrila koncerte. Igrala je kitaro, tolkala, klavir in harmoniko, napisala je tudi nekaj uspešnih na primer She's Crazy, Baby Smile, Hooks, Sweetest Angel in Oh, Johnny.


The Kelly Family je bila zasedba 12-članske pojoče irske družine Kelly, ki se je uveljavila v 90. letih. Nastopili so tudi v Ljubljani na razprodanem bežigrajskem nogometnem stadionu pred več kot 35 tisoč glavo množico, v hali Tivoli in v Mariboru. Na leto so imeli preko 300 koncertov, v Nemčiji so prodali preko 20 milijonov albumov, najbolj uspešen ostaja album »Over the hump«, prejeli so skoraj 50 zlatih in platinastih plošč in mnogo drugih nagrad. Igrali so predvsem lastno glasbo, ki je posegala v zvrsti rocka, popa in folklorne glasbe. Skupina je počasi začela razpadati okoli leta 2000, ko so se člani začeli preizkušati v samostojnih karierah. A uradno se niso nikoli poslovili, predlani so napovedali povratek z novim, šestnajstim studijskim albumom "25 Years Later".

(Vir: nadlani.si, druzina.si)

Obudite spomine na njihova ustvarjalna leta 

Svet
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.