Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Koncert Glas življenja (foto: Zavod Živim)
Koncert Glas življenja | (foto: Zavod Živim)

Bi molili za mamico, ki se odloča za splav?

| 10.04.2021, 07:50 Marjana Debevec

Pred praznikom Božjega usmiljenja se oziramo predvsem na tiste, ki si tega usmiljenja močno želijo ali pa po njem nezavedno hrepenijo. Med njimi so gotovo tudi starši v stiski zaradi neželenih nosečnosti, opravljenega splava ali drugih bolečin. V Zavodu Živim so se odločili še za eno pobudo, s katero jim bodo podali roko.

V Zavodu Živim se vsak dan srečujejo s trpljenjem staršev, ki imajo za seboj izkušnjo splava, ali pa se v negotovih razmerah odločajo, ali bi novo življenje sprejeli. Da bi jih podprli z molitvijo, so na materinski dan ustanovili Molitveno mrežo življenja. Vsakega, ki se jim bo pridružil, bodo tedensko obveščali o zgodbah, s katerimi se srečujejo. »Do sedaj smo v molitveno mrežo življenja vključili starše, ki so otroka izgubili v spontanem splavu; pare, ki se odločajo za umetni splav, ali življenje; družino, ki se kljub veliki materialni stiski odloča za otroka; mamice po splavu, ki trpijo in še ne vidijo izhoda iz svoje stiske ter mnoge druge. Če se želite pridružiti, sporočite svojo telefonsko številko na 069 738 662 in od takrat naprej boste prejemali sporočila s prošnjami za molitev,« je povedala Katarina Nzobandora iz Zavoda Živim. Seveda pa lahko tudi vi posredujete stiske staršev, za katere želite, da bi molili.

Svoje veselje do življenja so ob 10. obletnici delovanja Zavoda Živim izrazili tudi na koncertu Glas življenja, ki mu boste zaradi velikega zanimanja znova lahko prisluhnili ob 10.00 dopoldne in nocoj ob 20.00 na njihovi spletni strani. »Poleg zbiranja sredstev za nosečnice in družine v stiski, je glavni namen koncerta prinašati veselje do življenja. V tem času stiske zaradi osamljenosti in negotovosti se nam zdi zelo pomembno, da v naš prostor vnesemo nekaj optimizma in upanja.« Na koncertu boste lahko slišali pričevanja in pesmi. Sodelovali bodo: SoulGreg Artist, Marcos Fink, Odkloplen Grega, Marko Nzobandora, Primož Križaj ter Jera in Miha Novak.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.