Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nadškof Stanislav Zore (foto: Bor Slana / STA)
Nadškof Stanislav Zore | (foto: Bor Slana / STA)

VIDEO: "Obmolknimo, da bomo slišali trkanje"

Cerkev na Slovenskem | 21.03.2021, 16:48 Andrej Šinko

Postni čas se bliža vrhuncu in nas pripravlja na obhajanje Jezusovega trpljenja, smrti in vstajenja, v današnjem nagovoru poudarja ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki nas vabi, da se poglobimo vase in postanemo rahla prst, kamor Božja beseda lahko polaga semena.

Nadškof pojasnjuje, da na drugi strani tudi sami rastemo v seme, ki bo pripravljeno na setev, da bo nekoč lahko dozorelo v žetev.

Današnji nedelji rečemo tudi tiha nedelja, ki nas vabi v molčanje, tišino, vendar pa je po besedah nadškofa tišina za človeka današnjega časa naporna. Navajani smo besed, glasbe in drugega hrupa, pravi nadškof Zore in dodaja, da je to lahko velikokrat tudi moteče, da ne slišimo bistva.

Zato nas nadškof vabi, da na današnjo tiho nedeljo tudi sami obmolknemo in dopustimo, da nas nagovarja Njegova beseda, da bomo slišali trkanje in da mu lahko odpremo vrata, da vstopi v naša življenja.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...