Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Okrnjena zasedba skupine Pero+ (foto: posnetek zaslona)
Okrnjena zasedba skupine Pero+ | (foto: posnetek zaslona)

Prisluhni glasbeni poslastici: Pero+

Pozitiva | 20.03.2021, 10:00 Rok Mihevc

Večeri sodobne krščanske glasbe so v Don Boskovem centru na Rakovniku stalnica že kar nekaj let. Kljub aktualnim razmeram pa jim še vedno uspe pripraviti tovrstne dogodke, sicer na malo drugačen način, a duhovno nič manj bogat. Tokrat so v goste povabili okrnjeno zasedbo skupine Pero+, ki je obogatila postni čas.

Pero+ je zasedba našega sodelavca, tehnika in ustvarjalca festivala in oddaje "Ritem srca", Andreja Jermana. Kot pravi, so člani zasedbe iz dveh različnih krogov. Nekdanjega Stična benda, s katerim so skupaj ustvarjali med leti 2009 in 2013, drugi del pa so družinski člani. Veliko zaslug za talente in glasbeno navdušenje družine Jerman ima njihova stara mama Lučka, "ki je v družino pripeljala ljubezen do glasbe". Ne igrajo tako pogosto, da bi lahko govorili o njihovem "železnem repertoarju", a po videnem in slišanem verjamemo, da je njihova prihodnost svetla. 

Družinski del zasedbe Pero+
Družinski del zasedbe Pero+ © Tina Zevnik

Dogodek v organizaciji Mesta na gori, ki združuje ustvarjalce in poslušalce sodobne krščanske glasbe, je seveda potekal preko spleta, zato je video posnetek dostopen tudi na YouTube kanalu.

Pozitiva
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...