Petra StoparPetra Stopar
p. Miran Špelić - prizor iz filma (foto: Studio Siposh)
p. Miran Špelić - prizor iz filma | (foto: Studio Siposh)

10 Božjih zapovedi v drugačni luči

Cerkev na Slovenskem | 20.03.2021, 07:33 Rok Mihevc

Pridi.com in Studio Siposh pastoralni pristop dvigujeta na višji nivo. Pristopili so k projektu, ki vam bo 10 Božjih zapovedi predstavil na zanimiv in aktualen način.

Na god sv. Jožefa je luč spletnih medijev zagledala prva epizoda serije Dekalog, ki predstavi prvo Božjo zapoved, piše na spletni strani Pridi.com. Z dinamično spremno besedo, strokovno podkrepljeno teološko razlago, življenjsko zgodbo svetnika ter pričevanja dekleta, se skozi navdihujoče zgodovinske filmske prizore odpravijo v osrčje pomena prve zapovedi. "Veruj v enega Boga".

© Studio Siposh

© Studio Siposh

"Univerzalna filmska govorica bo hitro pritegnila k vsebini, ki je vse prej kot dolgočasna, suhoparna in zastarela. Projekt je nastal v sodelovanju Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com in Studia Siposh, ki verjameta, da lahko tovrsten pristop podajanja temeljnih verskih vsebin in krščanskega nauka odlično dopolnjuje obstoječe pastoralno delo." Vabijo vas, da Dekalog širite med skupine na župnijah in v drugih skupnostih ter ga tudi sami s pridom uporabljate.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.