Petra StoparPetra Stopar
Utrinek z ene od preteklih prireditve Koroška poje (foto: Arhiv)
Utrinek z ene od preteklih prireditve Koroška poje | (foto: Arhiv)

Koroška poje 2021 bo v nedeljo na spletu

Slovenci po svetu | 12.03.2021, 13:19 Matjaž Merljak

Koroška poje, osrednji koncert Krščanske kulturne zveze (KKZ), tudi letos bo, a na drugačen način. V nedeljo popoldne si ga bo mogoče ogledati na spletu.

Kot je za oddajo Slovencem po svetu in domovini pojasnila tajnica KKZ Zalka Kelih Olip, zborov letos niso mogli povabili k sodelovanju, ker ne vadijo in ne nastopajo, in so zato sodelovanju povabili odlične soliste, ki nastopajo na domačih in mednarodnih odrih.

Iz te zamisli je nastal čudovit venec pesmi, ki ga zaokrožajo misli o spomladanskih ter glasbenih užitkih in lepotah.

Vabilu so se odzvali: Bernarda Fink, Manca Izmajlova, Tonč Feinig, Mateja Zwitter, Katarina Hartmann, Gabriel Lipuš, Irina Lopinsky, Mario Podrečnik ter Gregor Einspieler-Springer.

Ob glasbeni spremljavi bodo peli koroške ljudske in umetne pesmi in se spomnili treh obletnic: 50-letnica smrti Franceta Cigana, 110-letnice rojstva Antona Nageleta in 100-letnice smrti Josipa Ipavca.

Ravno prva obletnica Ciganove smrti je botrovala ideji osrednjega koncerta Krščanske kulturne zveze, ki si je pozneje utrl uspešno pot do publike pod imenom »Koroška poje«.

Glasbene nastope je v kamero ujelo podjetje Artis, za zvočni zapis je bil odgovoren Studio4, odrska slika, projekcije in režija pa so bile v rokah Milene Olip. Moderatorka bo Monika Novak-Sabotnik.

Vabimo vas, da si koncert ogledate in mu prisluhnite v nedeljo, 14. 3. 2021, na spletni povezavi Krščanske kulturne zveze (www.kkz.at).

Pesem nas povezuje

Krščanska kulturna zveza iz Celovca se veseli, da bo tokrat osrednji koncert Koroška poje moč spremljati kjerkoli po svetu.


Slovenci po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju