Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Benedikt XVI. (foto: Angelo Senchuke/Cathopic)
Benedikt XVI. | (foto: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. si ni mislil, da bo živel tako dolgo

Svet | 12.03.2021, 08:46 Marta Jerebič

Osebni tajnik zaslužnega papeža Benedikta XVI., nadškof Georg Gänswein, je za televizijsko agencijo Romereports povedal, da upokojeni papež nikoli ni mislil, da bo živel tako dolgo. 16. aprila bo dopolnil 94 let. Noben papež še ni živel tako dolgo.

Po nadškofovih besedah je Benedikt XVI. fizično zelo krhek, njegov glas postaja vedno bolj šibek. A njegova misel ostaja jasna. Vsako jutro se še vedno udeleži maše, vendar somašuje z njim na invalidskem vozičku, saj ne more več stati.

Svet, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.