Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Marta Jerebič
Tarča, vlada, politika (foto: Pixabay)
Tarča, vlada, politika | (foto: Pixabay)

Čakš: Karel Erjavec je prišel, zavozil in spet odšel

11.03.2021, 12:22 Alen Salihović

Na političnem parketu ostaja pestro. Odhod prvaka DeSUS Karla Erjavca iz stranke glede na vse, kar se je dogajalo v minulih tednih, ni presenečenje. Urednik portala Domovina.je Rok Čakš ocenjuje, da se je Erjavčeva vrnitev izkazala za zgodovinsko napako. Glede razmer v stranki SMC pa dodaja, da bi lahko prišlo do kakšnega prestopa poslancev.

»Z njegovim odhodom se je potrdilo, kakšna zgodovinska napaka je bila njegova vrnitev na čelo stranke DeSUS, saj v tem kratkem času svoje vrnitve potisnil DeSUS izven koalicije in na tak način se na naslednjih volitvah ne bodo mogli nasloniti na uspehe in koristne stvari, ki jih bo ta vlada naredila za starejše in upokojence,« je povedal in dodal, da je Karel Erjavec »prišel, zavozil in spet odšel«.

Po besedah sogovornika bode v oči tudi način, kako je Erjavec zapustil stranko, ki jo je ustanovil: »Za seboj je požgal vse mostove. O domnevanih kolegih je imel ponovno povedati nekaj težkih beseda. Na nek način gre za nedostojen odhod, ki priča o tem, da so ga državljani, ki ga najprej niso izvolili za poslanca, kasneje pa so ga v javnomnenjskih anketah glede zaupanja postavljali povsem na dno, zelo dobro ocenili kot politika.«

Ta odhod na dogajanje v politiki po oceni Čakša ne bo imel nekih hudi posledic, se bo pa po svoje začel boj za volivce te stranke. »Politika je živela pred Karlom Erjavcem in bo živela tudi po njem. Ali bo pa DeSUS obstal, obdržal te volivce ali pa mu jih bo morda prevezala Stanka Alenke Bratušek ali kdo drug,« pa je drugo vprašanje. Pomembno bo, kdo bo stranko popeljal na prihodnje volitve.

Glede dogajanja v stranki SMC pa je Čakš še dodal: »Ni veliko možnosti. Mogoče bi bila rešitev, da bi to postala neke vrste podjetniška stranka. Drugače pa menim, da je v njenem interesu, da ta mandat pripelje do konca, da minister Zdravko Počivalšek in ostali uresničijo nekatere projekte, ki so si jih zadali in jih vodijo že skozi leta. Mogoče se bo zgodil kakšen poslanski prestop, če bo kakšna ponudba za naslednje volitve komu dala upanje, da bo ostal poslanec v neki drugi skupini še naprej.«


Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...