Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Njegov obraz je zasijal kot sonce in njegova oblačila so postala bela kot luč. Mt 17,2 (foto: Yannick Pulver / Unsplash)
Njegov obraz je zasijal kot sonce in njegova oblačila so postala bela kot luč. Mt 17,2 | (foto: Yannick Pulver / Unsplash)

V nedeljo začnemo Radijski misijon 2021: BILI SO SKUPAJ ...

Radijski misijon 2021 | 14.03.2021, 13:59 Tadej Sadar

Letošnji radijski misijon se bo pod naslovom »BILI SO SKUPAJ« odvijal od 21. do 27. marca. Glavne teme: Biti skupaj; Bog se razodeva tudi danes; Ali me ljubiš?; Hrani moja jagnjeta; Gospod, Ti veš, da te imam rad: Hodi za menoj; Ne boš umrl.

Naslov letošnjega misijona je narekovala medsebojna oddaljenost, ki je posledica ukrepov proti virusu. Iskal sem odlomek v Svetem pismu, ki govori o povezanosti in naletel na besede Janezovega evangelija (Jn 21), kjer govori, da so bili Jezus in učenci skupaj. Tako bo naslov letošnjega misijona »Bili so skupaj«. Ob branju tega evangeljskega poglavja pa so se spontano porodili še drugi naslovi; Ali me ljubiš?, Gospod, Ti veš, da te imam rad... No in ti naslovi sestavljajo tudi molitev, ki jo molimo za uspeh misijona.

 

Vsi osrednji nagovori bodo od nedelje (21. 3.) do sobote (28. 3.) ob 17h, tako imenovani Mali nagovori (drugi pogled na temo dneva) ob 10.15 (z izjemo nedeljskega, ki bo ob 18h), večerni pogovor, pri katerem k sodelovanju vabimo tudi vas, dragi poslušalci, pa bo ob 20h. Misijonske bodo tudi Svetovalnice od ponedeljka do petka ob 8h.


Naj nas vse misijon še bolj poveže, okrepi in poživi, da bomo z upanjem čakali na praznik vstajenja našega Gospoda.

Radijski misijon - "bili so skupaj" - po dnevih

 

Program misijona 2021
Program misijona 2021 © ARO

MOLITEV ZA RADIJSKI MISIJON

Gospod, ustvaril si nas za skupnost.
Od rojstva se razodevaš človeštvu - tako nekoč kot danes.
Kot apostola Petra sprašuješ tudi mene: „ Ali me ljubiš?"
in me vabiš, naj hodim za Teboj.
Naj nas radijski misijon okrepi v življenju, nam pomnoži vero
in pokaže upanje v večno življenje v Tebi.
Amen.

Tako pa Jure Sešek napoveduje četrti dan:

Radijski misijon 2021
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...