Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Zajem zaslona (foto: Youtube / RTV SLO 3)
Zajem zaslona | (foto: Youtube / RTV SLO 3)

Robert Polnar: Svobodna beseda je sol demokracije!

Slovenija | 15.02.2021, 22:01 Robert Božič Alen Salihović

Vlada Janeza Janše je nocoj uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Karla Erjavca je na tajnem glasovanju namreč podprlo borih 40 poslancev, po pričakovanjih pa je najtemeljitejšo in najbolj sočno analizo dogajanja tudi tokrat prispeval poslanec Robert Polnar, ki je posebej poudaril, da govori brez strahu pred posledicami.

Politka je predvsem velika odgovornost!

»Za mene politika ni prevara, ni zvijačnost, za mene je politika obče dobro, posvečenost, kompetentnost in predvsem velika odgovornost. Imam moč javno povedati, kar mislim, brez strahu pred posledicami. V tem smislu se ne bojim nikogar …« je v prvem delu nagovora zbrane poslance nagovoril Polnar.

»V naši državi so se že dogajale absurdne stvari, naperjene proti zdravemu razumu. Toda, da bomo padli tako nizko, ta mera in količina absurda pri vsem tem, to je resnično presenetljivo.«

“Za vodilno pojočo travico nezaupnice se je prijavil osebek, ki je v nacionalni politiki najpristnejši eksempel antibesede. Posameznik, torej, ki ima nespregledljive težave z artikulacijo lastnih misli in obupno skromen izrazni register. Posameznik, čigar imaginacijsko obzorje je tako mizerno, da bi se nad njim razjokali tudi njegovi najzvestejši privrženci, če bi kaj takega sploh obstajalo. Posameznik čigar ambicija stokratno presega njegove intelektualne in siceršnje sposobnosti. Človek, ki je poln nekakšnih skrajno antiduhovitih domislic v katerih pa očitno uživa, kakor ambiciozen šolar, ki se pripravlja na razredno proslavo. In s tako psiho identiteto kanijo vrli predlagatelji izboljševati nič več in nič manj kot mednarodni ugled Slovenije.”

To je le nekaj utrinkov Polnarjevega nagovora. Celotnega si poglejte v video posnetku. Njegov nastop odmeva na socialnih omrežjih.

 

Zanimivo dogajanje povzema tudi uredništvo Domovine: »Današnji nastopi kažejo, da domet koalicije KUL ostaja v obtoževanju desnosredinske vlade glede erozije demokratičnih vrednot, niso pa sposobni predstaviti, kaj šele izvesti spodobnega programa vladanja,« pišejo na Domovina.je.

 

V krogih dr. Aleksandre Pivec je slišati, da je šlo za »dokončen potop stranke Desus in politični pokop Karla Viktorja Erjavca.«

 

»Današnja farsa v DZ, kjer je koalicija KUL z popolnoma neumestnim kandidatom za predsednika vlade napadala prestol, se je končala klavrno z porazom in popolno osramotitvijo Karla Erjavca. Dejansko je Karel z tem neuspehom samo dokazal tisto, kar mnogi že dolgo vemo, da je samo nastavljena figura stricev iz ozadja, ki v javnosti ne uživa nobene podpore,« je še zapisal Andrej Uršič.

Slovenija
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju