Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Zajem zaslona (foto: Youtube / RTV SLO 3)
Zajem zaslona | (foto: Youtube / RTV SLO 3)

Robert Polnar: Svobodna beseda je sol demokracije!

Slovenija | 15.02.2021, 22:01 Robert Božič Alen Salihović

Vlada Janeza Janše je nocoj uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici. Karla Erjavca je na tajnem glasovanju namreč podprlo borih 40 poslancev, po pričakovanjih pa je najtemeljitejšo in najbolj sočno analizo dogajanja tudi tokrat prispeval poslanec Robert Polnar, ki je posebej poudaril, da govori brez strahu pred posledicami.

Politka je predvsem velika odgovornost!

»Za mene politika ni prevara, ni zvijačnost, za mene je politika obče dobro, posvečenost, kompetentnost in predvsem velika odgovornost. Imam moč javno povedati, kar mislim, brez strahu pred posledicami. V tem smislu se ne bojim nikogar …« je v prvem delu nagovora zbrane poslance nagovoril Polnar.

»V naši državi so se že dogajale absurdne stvari, naperjene proti zdravemu razumu. Toda, da bomo padli tako nizko, ta mera in količina absurda pri vsem tem, to je resnično presenetljivo.«

“Za vodilno pojočo travico nezaupnice se je prijavil osebek, ki je v nacionalni politiki najpristnejši eksempel antibesede. Posameznik, torej, ki ima nespregledljive težave z artikulacijo lastnih misli in obupno skromen izrazni register. Posameznik, čigar imaginacijsko obzorje je tako mizerno, da bi se nad njim razjokali tudi njegovi najzvestejši privrženci, če bi kaj takega sploh obstajalo. Posameznik čigar ambicija stokratno presega njegove intelektualne in siceršnje sposobnosti. Človek, ki je poln nekakšnih skrajno antiduhovitih domislic v katerih pa očitno uživa, kakor ambiciozen šolar, ki se pripravlja na razredno proslavo. In s tako psiho identiteto kanijo vrli predlagatelji izboljševati nič več in nič manj kot mednarodni ugled Slovenije.”

To je le nekaj utrinkov Polnarjevega nagovora. Celotnega si poglejte v video posnetku. Njegov nastop odmeva na socialnih omrežjih.

 

Zanimivo dogajanje povzema tudi uredništvo Domovine: »Današnji nastopi kažejo, da domet koalicije KUL ostaja v obtoževanju desnosredinske vlade glede erozije demokratičnih vrednot, niso pa sposobni predstaviti, kaj šele izvesti spodobnega programa vladanja,« pišejo na Domovina.je.

 

V krogih dr. Aleksandre Pivec je slišati, da je šlo za »dokončen potop stranke Desus in politični pokop Karla Viktorja Erjavca.«

 

»Današnja farsa v DZ, kjer je koalicija KUL z popolnoma neumestnim kandidatom za predsednika vlade napadala prestol, se je končala klavrno z porazom in popolno osramotitvijo Karla Erjavca. Dejansko je Karel z tem neuspehom samo dokazal tisto, kar mnogi že dolgo vemo, da je samo nastavljena figura stricev iz ozadja, ki v javnosti ne uživa nobene podpore,« je še zapisal Andrej Uršič.

Slovenija
Duhovniki - slika je simbolična (photo: Rok Mihevc) Duhovniki - slika je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Izčrpan duhovnik ne more voditi ljudi

Vatikanu je nedavno potekal simpozij o trajni formaciji duhovnikov. Udeležilo se ga je tudi nekaj slovenskih duhovnikov, med njimi Martin Zlobko.

Magdalena Gornik (photo: Petra Stopar) Magdalena Gornik (photo: Petra Stopar)

Bog na Magdalenino posredovanje uslišuje

Župnijsko cerkev v Sodražici so sinoči napolnili romarji iz domače dekanije in od drugod, ki so se zbrali pri sveti maši ob 128. obletnici smrti Božje služabnice Magdalene Gornik. Pred dobrima ...

Škofje na srečanju v Novem mestu (photo: Škofija Novo mesto) Škofje na srečanju v Novem mestu (photo: Škofija Novo mesto)

Predstavniki treh cerkva na srečanju v Novem mestu

Predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Andrej Saje je včeraj ob nedavni 31. obletnici ustanovitve SŠK sprejel evangeličanskega škofa Leona Novaka, superintendenta Binkoštne ...