Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papeža skupaj (foto: agenzia SIR)
Papeža skupaj | (foto: agenzia SIR)

Benedikt XVI. vedno bolj šibek, a povsem bister

Svet | 15.01.2021, 10:35 Marjana Debevec

Tajnik zaslužnega papeža Benedikta XVI. škof Georg Gänswein je povedal, da je upokojeni papež sicer šibek, vendar povsem bister. Včeraj je bil, tako kot papež Frančišek, cepljen proti novemu koronavirusu.

Papež Benedikt XVI. je prvi božič preživel brez brata Georga, čeprav je bil tudi tokra z njim povezan. Škof Gänswein je povedal, da je med božičnimi prazniki poslušal posnetke koncertov s pesmimi v izvedbi zbora iz Regensburga, ki ga je vodil Georg Ratzinger. Svojemu tajniku pa je zaupal, da kljub rani ločitve, čuti Gospodovo tolažbo v gotovosti, da njegov brat zdaj živi v Njegovem objemu.

Sicer pa se dnevno življenje v samostanu Mater Ecclesiae, kjer živi zaslužni papež, tudi v času pandemije ni veliko spremenilo. Benedikt XVI. spremlja vse novice, za covidom so umrli tudi nekateri njegovi znanci. Msgr. Gänswein je še povedal, da je upokojeni papež vedno bolj šibek, a povsem bister. Kljub mrazu še vedno odide tudi v vatikanske vrtove.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...