Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Sveti trije Kralji (foto: Pixabay)
Sveti trije Kralji | (foto: Pixabay)

Praznik sv. Treh kraljev – sprejmimo Jezusovo luč!

| 06.01.2021, 12:43 Marjana Debevec

Z današnjim praznikom Gospodovega razglašenja se nadaljuje razodevanje Jezusa med nami. Med nas prihaja Luč, ki jo moramo najprej sprejeti, nato pa deliti naprej, je pred opoldansko molitvijo poudaril sveti oče.

Luč, ki je Jezus, je prišla na svet in razsvetlila temo. On se je rodil za vsakega človeka in za vse narode, je zatrdil papež. Povabil nas je, da postanemo zvezde za naše bližnje, kot priče zakladov dobrote in neskončnega usmiljenja, ki ga Odrešenik zastonjsko podarja vsem. »Pogoj pa je ta, da to luč najprej sprejmemo v sebi. Gorje nam, če mislimo, da jo že posedujemo in moramo z njo le upravljati! Tudi mi smo kot Trije kralji poklicani pustiti, da nas Kristus privlači, pritegne, vodi, razsvetljuje in spreobrne. Gre za pot vere preko molitve in zrenja Božjih del, ki nas vedno znova navdajajo z veseljem in čudenjem«.

Trije modri so Jezusa počastili. Častiti Boga pa ni lahko, je pri dopoldanski sveti maši dejal papež. Človek namreč časti Boga, ali pa idole. Da bi več časa posvetili čaščenju, se moramo odpraviti na pot. »Kot trije modri se moramo tudi mi pustiti izoblikovati na poti življenja, ki s seboj neizogibno prinaša težave. Ne pustimo, da nam utrujenost, padci, napake vzamejo pogum. Ko jih ponižno priznamo, imamo priložnost, da napredujemo na poti k Jezusu. Življenje ni prikaz naših spretnosti, ampak potovanje k Njemu, ki nas ljubi«, je poudaril sveti oče.

Zaželel je, da bi se Cerkev bolj naučila častiti samo Boga.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...