Mateja Subotičanec
Marko Zupan
Petra Stopar
Jaslice (foto: Pixabay)
Jaslice | (foto: Pixabay)

Božični program na Radiu Ognjišče

22.12.2020, 08:31 Tadej Sadar

Če je Božič praznik Gospodovega rojstva, pa je le dan za tem praznik, ki nas spominja na rojstvo naše države. Seveda bosta oba močno zaznamovala program Radia Ognjišče.

Sveti večer bomo tradicionalno začeli ob 17h z blagoslovom radijskih prostorov. V nadaljevanju bo sledil otroški božični program, ki ga bo letos oblikovala voditeljica Mateja Feltrin Novljan. Ob 19h bo prenos „Maše na Sveti večer" iz mariborske stolnice, od koder bomo prenašali tudi molitev rožnega venca.

Med 20.00 in polnočjo pa bo sveti večer mineval v znamenju božičnih zgodb, lepih misli in pogovora z vami. Z vami bosta voditeljica Slavi Košir in tehnik Matej Kržišnik. Vabljeni, da se pridružite in tudi vi z nami delite kakšno božično zgodbo, lep spomin ali doživetje. Vse bo spremljalo veliko dobre glasbe, ki bo uglašena na svetost božičnega pričakovanja. Ob 24h pa bomo polnočnico prenašali iz ljubljanske stolnice.

Na Božič bomo slišali nekaj voščil slovenskih škofov. Ob 10h bomo mašo prenašali iz cerkve Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani, zvečer ob 20h pa boste lahko prisluhnili posnetku koncerta Simfoničnega orkestra Cantabile z naslovom – Božič v Ljubljani.

Na Ognjišču se prazniki poznajo.

Sobotni program bodo ob prazniku naše domovine zaznamovali prispevki in misli pesnika in esejista Nika Grafenauerja. Mašo bo ob 19h daroval nadškof metropolit Stanislav Zore, praznik pa bomo obeležili tudi dan kasneje v nedeljski oddaji O klasiki drugače, ko bomo predvajali posnetek kantate »Ustoličenje karantanskega kneza« skladatelja Franceta Cigana.

Radijci vas vse dni vabimo v našo družbo in voščimo blagoslovljene božične praznike.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Ivan Štuhec (photo: STA) Dr. Ivan Štuhec (photo: STA)

Mednarodna korupcija

Strategija dežurnih rušilcev sedanje koalicije, predvsem njenega predsednika, se je po propadlih nezaupnicah preselila na tuji parket. To ni nič novega. Ponavlja se zgodba Patrie in Zvonov, s to ...

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. praznuje

Benedikt XVI. je obrnil 94. list v knjigi življenja. Njegov osebni tajnik, nadškof Georg Gänswein, je v nedavnem intervjuju povedal, da si zaslužni papež nikoli ni mislil, da bo živel tako dolgo. ...

S. Nikolina (photo: Izidor Šček) S. Nikolina (photo: Izidor Šček)

S. Nikolina: Pripravimo jedi za velikonočni žegen

Prvi dnevi velikega tedna so še delavniški. Gospodinje in gospodinjci imajo polne roke dela s pripravljanjem prazničnih jedi. O tem smo govorili tudi v Svetovalnici s sestro Nikolino.

O avtorju