Jure Sešek
Miha Močnik
Alen Salihović
Jaslice (foto: Pixabay)
Jaslice | (foto: Pixabay)

Božični program na Radiu Ognjišče

22.12.2020, 08:31 Tadej Sadar

Če je Božič praznik Gospodovega rojstva, pa je le dan za tem praznik, ki nas spominja na rojstvo naše države. Seveda bosta oba močno zaznamovala program Radia Ognjišče.

Sveti večer bomo tradicionalno začeli ob 17h z blagoslovom radijskih prostorov. V nadaljevanju bo sledil otroški božični program, ki ga bo letos oblikovala voditeljica Mateja Feltrin Novljan. Ob 19h bo prenos „Maše na Sveti večer" iz mariborske stolnice, od koder bomo prenašali tudi molitev rožnega venca.

Med 20.00 in polnočjo pa bo sveti večer mineval v znamenju božičnih zgodb, lepih misli in pogovora z vami. Z vami bosta voditeljica Slavi Košir in tehnik Matej Kržišnik. Vabljeni, da se pridružite in tudi vi z nami delite kakšno božično zgodbo, lep spomin ali doživetje. Vse bo spremljalo veliko dobre glasbe, ki bo uglašena na svetost božičnega pričakovanja. Ob 24h pa bomo polnočnico prenašali iz ljubljanske stolnice.

Na Božič bomo slišali nekaj voščil slovenskih škofov. Ob 10h bomo mašo prenašali iz cerkve Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani, zvečer ob 20h pa boste lahko prisluhnili posnetku koncerta Simfoničnega orkestra Cantabile z naslovom – Božič v Ljubljani.

Na Ognjišču se prazniki poznajo.

Sobotni program bodo ob prazniku naše domovine zaznamovali prispevki in misli pesnika in esejista Nika Grafenauerja. Mašo bo ob 19h daroval nadškof metropolit Stanislav Zore, praznik pa bomo obeležili tudi dan kasneje v nedeljski oddaji O klasiki drugače, ko bomo predvajali posnetek kantate »Ustoličenje karantanskega kneza« skladatelja Franceta Cigana.

Radijci vas vse dni vabimo v našo družbo in voščimo blagoslovljene božične praznike.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Papeža skupaj (photo: agenzia SIR) Papeža skupaj (photo: agenzia SIR)

Benedikt XVI. vedno bolj šibek, a povsem bister

Tajnik zaslužnega papeža Benedikta XVI. škof Georg Gänswein je povedal, da je upokojeni papež sicer šibek, vendar povsem bister. Včeraj je bil, tako kot papež Frančišek, cepljen proti novemu ...

dr. Ivan Štuhec (photo: ARO) dr. Ivan Štuhec (photo: ARO)

Anarho-libertaren totalitarizem na pohodu

Ne vemo ali bodo nekoč na radio Slovenija poročali v oddaji »na današnji dan«, da je 15. januarja 2021 bila vložena nezaupnica vladni koaliciji SDS, NSi in SMC pod vodstvom Janeza Janše, ki je ...

Najlepša kozmetika je nasmeh na maminem obrazu  (photo: PixaBay) Najlepša kozmetika je nasmeh na maminem obrazu  (photo: PixaBay)

Marko Juhant: Sinovi imajo radi urejene mame

Potrpežljivost je znak spoštovanja drugega. Res je, veliko govorimo tem, da otroke spoštujemo, da imajo svoje pravice in podobno . V resničnem življenju pa se to pokaže na zelo preprost način. Jim ...

O avtorju