Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Luč miru iz Betlehema (foto: Katoliška Cerkev)
Luč miru iz Betlehema | (foto: Katoliška Cerkev)

Nocoj bo v Slovenijo prispela Luč miru iz Betlehema

Slovenija | 12.12.2020, 07:20 Marjana Debevec

Prižgimo bližino. To je geslo letošnje Luči miru iz Betlehema, ki jo bodo slovenski skavti nocoj sprejeli iz rok avstrijskih vrstnikov. V prihodnjih dneh jo bodo delili naprej po vsej Sloveniji.

Ukrepi proti širjenju virusa so v nas naselili prepričanje, da je bližina nekaj slabega in da se za ljubezen do sočloveka v teh časih ni mogoče in ni potrebno truditi. »Sporočilo letošnje poslanice nas tako poskuša spomniti, da sta ljubezen in bližina tudi v teh časih ključnega pomena, in da lahko vedno najdemo načine, da ju drug drugemu pokažemo. Ljubezen je namreč iznajdljiva in bo -tako kot plamen miru-vedno našla pot. Prižgimo luč, obdržimo bližino!«, je za naš radio povedal Jernej Gačnikar.

Kot rečeno, bodo v večernih urah od avstrijskih skavtov prevzeli plamen Luči miru iz Betlehema na mejnem prehodu Šentilj. Plamen bodo načelnik, načelnica in generalni duhovni asistent Združenja ponesli na domove nosilcev v skavtske območne enote, od tam pa se bo plamen širil v posamezne skavtske lokalne enote in tako prišel v naše domove. »Vse poslušalke in poslušalce naprošamo, da pozorno spremljajo župnijske novice in obvestila najbližje skavtske enote, kjer bodo lahko izvedeli kdaj, kje in kako bodo lahko dobili plamen ter sveče«, je še dodal Gačnikar.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Duhovnost
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...