Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Starost (foto: Unsplash)
Starost | (foto: Unsplash)

Stranka upokojencev odhaja iz vlade, v kateri je naredila največ za svoje ljudi

Komentarji | 17.12.2020, 16:47 Alen Salihović

Izvršni odbor stranke DeSUS je svetu stranke predlagal odhod iz koalicije Janeza Janše ter da podprejo Karla Erjavca za mandatarja. Ali to pomeni konec koalicije pod vodstvom Janeza Janše, je vprašanje, na katerega pa še ni mogoče dati odgovora.

Vse od odstopa Marjana Šarca kot predsednika vlade in, ko je že bilo jasno, da bo štafeto naloge premiera prevzel Janez Janša, si tista večina, ki ima oblast države v rokah že dobrih 70 odstotkov časa samostojne Slovenije, prizadeva uničiti ta poskus. Če jim ni uspelo z odstranitvijo Aleksandre Pivec in napihnjeno zgodbo o nakupu zaščitne opreme ter borbo proti predsednikoma Nsi in SMC Mateju Toninu in Zdravku Počivalšku, pa sedaj to čast rušenja rešuje Karl Erjavec. Politik, ki mu volivci niso namenili niti toliko glasov, da bi prestopil prag parlament. Še danes prejema celo nadomestilo kot nekdanji minister, sedaj pa želi postati predsednik vlade. Na to mesto si želi, ne glede na vse.

Če je Slovenija pod vodstvom sedanje vlade spet zavzela proevropsko politiko, postala del demokracij z veljavo, nas je prav Karl Erjavec vodil v času ministrovanja na Mladiki v drugo smer. K Rusom. Pa to ni vse. Če danes minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj pomaga upokojencem, rešuje domove za ostarele, pa v času vlad, v katerih je bil Erjavec, niso na tem področju naredili nič, niti enega doma za ostarele niso zgradili, še več, zgolj govorili so, kaj je potrebno za starejše. Zanimivo zakon o dolgotrajni oskrbi je na dnevi red prišel šele v aktualni vladi Janeza Janše. Bosta družba, predvsem pa politika, res dovolila, da dobimo za predsednika vlade nekoga, ki je obljubljal tisoč evrov pokojnine, v resnici pa je upokojence popolnoma izdal. Izdal za svojo korist in korist tistih, katerim rešuje čast, da zruši vlado Janeza Janše. Slovenija kam greš, je vprašanje, ki si ga zastavlja vse več ljudi, tudi jaz.

Komentarji
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.