Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Praznujemo! (foto: Pixabay)
Praznujemo! | (foto: Pixabay)

Praznujemo. Hvaležno in z veseljem!

Dogodki | 27.11.2020, 13:45 Tadej Sadar

Naša radijska postaja obeležuje 26. obletnico oddajanja iz ljubljanskega studia, ko so oddajniki ponesli glas po vsej Sloveniji. Kako bomo praznovali?

28. novembra je bil prvi stavek iz našega ljubljanskega studia: »Vsi in vsak po svoje se bomo trudili, da bodo naša radijska srečanja lepa in prijetna.« In temu smo na Radiu Ognjišče zvesti že četrt stoletja in eno svečko zraven.

Kar tri dni bomo praznovali. V nocojšnjem Petkovem večeru nas bo razveseljeval, tudi slavljenec, Franci Mihelič, ki s svojim ansamblom praznuje 50 let. Večer bomo nadaljevali s pogovorom in odprtimi telefoni, saj morajo vrata biti zaprta. Vztrajno se najavlja tudi Dario Žvrga in ne verjamem, da ga bomo lahko zadržali, gotovo se bo prebil do mikrofona.

Na dan obletnice, bomo ob 12h prenašali mašo iz radijske kapele. Daroval jo bo Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Spremljali jo boste lahko tudi na našem FB profilu in spletni strani. Naš popoldanski gost bo novi direktor radia, Franci Trstenjak.

V nedeljo pa bomo praznovanje sklenili s 26. Gala koncertom, ki ga boste zaradi razmer lahko spremljali zgolj od doma. Pripravili smo tudi sliko, tako da si bomo lahko vsaj pomahali. Prenos po radiu in prek naše spletne strani začnemo ob 20h.

Dragi vsi, dobrodošli, hvala in Bog vas živi, dobri ljudje.

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.