Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Kor (foto: Maja Dodič)
Kor | (foto: Maja Dodič)

Namesto na koru praznovali na spletu

Pozitiva | 23.11.2020, 07:53 Rok Mihevc

God sv. Cecilije je vsako leto težko pričakovani praznik cerkvenih pevcev in organistov, saj takrat še bolj do izraza pride njihovo poslanstvo, pa tudi župniki se jim ponavadi v tem času zahvalijo za vso delo in požrtvovalnost tudi s kakšno primerno pogostitvijo.

A letos pogostitev, pri katerih ponavadi odmeva vesela cerkvena in domača ljudska pesem ni bilo, prav tako se kori niso "šibili" pod težo številnih pevcev, pevk, zborovodij in organistov. Veselje in želja do petja pa je kljub temu ostalo, zato smo letos namesto na korih, v cerkvah ali župniščih, praznovali kar na spletu. Za nas so zapeli vokalna skupina, bogoslovci, redovnici, družina, zborovodkinje in župnik. Prisluhnite jim v posnetkih.

 

Pozitiva
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.