Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Sporočila za zaposlene v bolnišnici Petra Držaja (foto: FB UKC Ljubljana)
Sporočila za zaposlene v bolnišnici Petra Držaja | (foto: FB UKC Ljubljana)

"Po covidu si zaslužite nebesa na zemlji"

Pozitiva | 20.11.2020, 16:39 Rok Mihevc

"Po covidu si zaslužite nebesa na zemlji." To je le eno izmed spodbudnih sporočil, ki hrabrijo zaposlene v bolnišnici Petra Držaja v Ljubljani.

Na Facebook profilu UKC Ljubljana so objavili prav spodbudno objavo, v dokaz, kako darežljivi smo ljudje v teh izrednih časih. Takole so zapisali: "Šiška je poseben del mesta in Bolnica Petra Držaja ima posebno mesto v osrednji bolnišnici. Dokazano pa ima posebno prijazne sosede, ki so na vrvici pred vhodom pustili prijazna sporočila podpore, upanja in vzpodbude za bolnike in zaposlene. Zdravstveni delavci so lahko samo toliko uspešni, kot je močna podpora prebivalstva za njimi. HVALA za izredno podporo v časih, ko je najbolj potrebna."

Pozitiva
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.