Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Koronavirus (foto: Pixabay)
Koronavirus | (foto: Pixabay)

Prebudimo Slovenijo: Padli smo na zrelostnem izpitu

Slovenija | 14.11.2020, 08:58 Alen Salihović

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo je v sporočilu za javnost izrazila podporo vladi in ocenila vladne odločitve, povezane z reševanjem zdravstvene krize, kot optimalne v danem trenutku. Hkrati pa ugotavlja, da je v tem času potrebna potrpežljivost.

Kot so zapisali, psihologi opozarjajo, da imajo lahko zaprtost v stanovanje, ločenost od prijateljev in bolezen posledice za naše duševno zdravje. Ko se krivulja obolelosti začne spuščati in ukrepi mehčati, pa se, kot ugotavljajo, žal končata tudi odgovornost ljudi in potrpljenje.

"Danes pa vemo, da je zlasti v tem trenutku treba ostati discipliniran. Proti temu smo se pregrešili po poletnih počitnicah, ko je vlada pustila, da se je življenje vrnilo v normalne tirnice, a bi morali kot posamezniki ostati odgovorni. Padli smo na zrelostnem izpitu," so ocenili in dodali: "Neupoštevanje zdrave pameti in modrosti terja svojo ceno: naše zdravje in življenje."

Sami vladne ukrepe podpirajo, predvsem pa pozdravljajo, da vlada v primeru spremenjenih razmer ukrepa hitro.

Ob tem pa so kritični do opozicije, medijev pa tudi do "skupin prebivalcev", ki "slehernem ukrepu vlade nasprotujejo ali ugovarjajo". "Agresivni odzivi in brezglave kritike, protesti in sovražni zapisi niso znak volje po sodelovanju, temveč metoda, kako utruditi že tako obremenjene službe".

V sporočilu, pod katerim se je podpisal predsednik iniciative Jože Mlakar, so izrekli tudi zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, ki v za zdravstvo popolnoma spremenjenih razmerah pomagajo številnim bolnikom.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...