Edina »debitantka« na Ritmu srca je Angelika Jakolič. Njena mladost in srčnost sta blagodejni za tak festival sodobne krščanske glasbe.
Angelika pravkar zaključuje Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo Maribor in je bodoča študentka babištva ali delovne terapije. V glasbene vode pa je zaplavala že na začetku svojega življenja, ko je kot dojenčica spremljala vaje skupine Svetnik, saj sta takrat njena člana bila tudi starša. »Ob spoznavanju glasbe skozi učenje igranja flavte in klavirja se je moja ljubezen do te vrste umetnosti le še poglabljala.«
Avtor besedila: Tadej Vindiš Avtor glasbe: Tadej Vindiš
Odlomek iz pesmi: »Blizu je naš Gospod, on rešuje, varuje, in nihče od teh, ki se k njemu zatekajo, pozabljen ostal ne bo.«
Zaradi ukrepov in aktualnega dogajanja v zvezi z epidemijo koronavirusa izpeljan bo letošnji Ritem srca drugačen kot v preteklih letih. Potekal bo v obliki radijske oddaje, video posnetek pa bo mogoče spremljati prek Facebooka profila, Youtube kanala, Instagrama ter spletne strani Radia Ognjišče. Na sporedu bo 21. oktobra ob 20.30. Ne zamudite!
Razprava o Jezusovih bratih in sestrah, ki smo ji bili priča v tem tednu, potem, ko so takšno vprašanje postavili v oddaji Milijonar na Planet TV, ni nekaj novega. Da je to vprašanje malce begalo, ...
Po štirih letih smo letos v Sloveniji ponovno priča veličastnemu dogodku – gostimo namreč milijonsko jato pinož, so sporočili iz DOPPS-a, Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.
»Slovenka leta«, »Slovenka stoletja«, »čudovita in plemenita gospa«, »zgled nesebičnega življenja« … To je samo nekaj misli in komentarjev, ki ste jih zapisali pod objavami o pokojni ljubljanski ...
Je kmetijstvo res tako ekološko sporno in nevarno za planet, kot ga želijo prikazati nekateri? Zdi se, da se je tudi slovenska vlada vrgla v nekakšno vegansko ofenzivo, to priča tudi nedavni govor ...
Bo letos na Ptuju potekalo kurentovanje ali »cecovanje«? Nad tem, da bo na otvoritvi nastopila srbska turbopevka Ceca, je med drugim zgrožen tudi p. Branko Cestnik, ki ga kot rodnega Ptujčana ...
»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...