Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Neža in Damjan Pančur (foto: Rok Mihevc)
Neža in Damjan Pančur | (foto: Rok Mihevc)

Ritem srca: Neža in Damjan Pančur s pesmijo »Zašepetaj«

Dogodki | 17.10.2020, 06:45 Rok Mihevc

Ritem srca skoraj ne mine več brez Neže in Damjana Pančurja, ki na dogodku sodelujeta že nekaj let. Letos se bosta predstavila s pesmijo »Zašepetaj«.

Pevka in glasbenica Neža Pančur Nessy, ki je nedavno delovala pod svojim dekliškim priimkom Bračun, je izdala svojo prvo ploščo z naslovom Seznam želja. Gre za pop izdelek s pridihom »Nashville-skih« kitar, katere njenim skladbam dajejo prepoznaven zvok. Njene skladbe kot so »Pika na i«, »Seznam želja«, »Pod svobodnim soncem« so uvrščene med najbolj predvajane slovenske skladbe. Posnela je tudi spremljevalne vokale za vsaj 100 skladb, med drugim tudi za znane slovenske pevce. Posodila je glas za mnoge glasbene TV oglase, na Melodijah morja in sonca je leta 2014 sodelovala kot spremljevalna vokalistka v MMS bendu. Na festivalu Ritem srca se je predstavila trikrat in sicer leta 2015 s skladbo »Odrešenik« in 2016 s skladbo »Gospodu hvala« ter skupaj z možem Damjanom leta 2017 s skladbo »Naše bratje in sestre«. Z glasbo je povezan njen vsakdan, saj tudi poučuje moderno petje in svoje znanje ter izkušnje deli z mlajšo generacijo.

Neža Pančur
Neža Pančur © Rok Mihevc
Glasbeni producent, avtor skladb in multiinstrumentalist Damjan Pančur je že 15 let prisoten na slovenski glasbeni sceni. Sodeloval je že z izvajalci kot so Nina Pušlar, Helena Blagne, Jan Plestenjak, Regina, Irena Vrčkovnik, Tomaž Ahačič Fogl. Kot avtor je bil prisoten na glasbenih festivalih Slovenska popevka, Ema, Melodije morja in sonca, Fens. Je avtor glasbe za TV Dnevnik na RTV Slovenija, ki se je predvajala od 2011 do 2015. Kot kitarist igra pri muzikalu Cvetje v jeseni in sodeluje na festivalu Melodije morja in sonca. Na festivalu Ritem srca je kot avtor sodeloval vse od leta 2015.

Damjan Pančur
Damjan Pančur © Rok Mihevc

Utrinek iz leta 2016

Neža in Damjan Pančur ter Marjan Bunič
Neža in Damjan Pančur ter Marjan Bunič © Rok Mihevc
Neža in Damjan Pančur: Zašepetaj

Avtor besedila: Leon Oblak
Avtor glasbe: Damjan Pančur

Odlomek iz pesmi:
"O, Gospod, zašepetaj,
poslušam te.
O, Gospod, povej mi zdaj,
ko res sem se umiril,
ko s tabo rad bi bil."


Zaradi ukrepov in aktualnega dogajanja v zvezi z epidemijo koronavirusa izpeljan bo letošnji Ritem srca drugačen kot v preteklih letih. Potekal bo v obliki radijske oddaje, video posnetek pa bo mogoče spremljati prek Facebooka profila, Youtube kanala, Instagrama ter spletne strani Radia Ognjišče. Na sporedu bo 21. oktobra ob 20.30. Ne zamudite!



Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.