Štefan IskraŠtefan Iskra
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Mati in sin (foto: Pixabay)
Mati in sin | (foto: Pixabay)

Kakšen bi bil svet brez mater?

Svet | 24.10.2020, 13:50 Marjana Debevec

Čas, v katerem živimo, je čas Marije, matere, ki obnavlja življenje, in žene, ki skrbi za Božje ljudstvo, je zatrdil papež Frančišek, ko je danes nagovoril učitelje in študente papeške teološke fakultete Marianum. Po njegovih besedah mora Cerkev znova odkriti svoje materinsko srce, ki utripa za edinost vseh ljudi.

Potrebujemo materinstvo, ki rojeva in vedno znova rojeva življenje z nežnostjo. Kajti samo dar, skrb in podelitev povezujejo človeško družino. Pomislimo, kakšen bi bil svet brez mater! Takšen svet ne bi imel prihodnosti.

Viški in dobički sami po sebi ne prinašajo prihodnosti. Še več: včasih povečujejo razlike in nepravičnosti med ljudmi. Matere pa vsakemu otroku dajo občutiti dom in prinašajo upanje.

Svet, Papež in Sveti sedež, Duhovnost
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Novomašnika Matija Golob in Ambrož Brezovšek (photo: Rok Mihevc in Tatjana Splichal) Novomašnika Matija Golob in Ambrož Brezovšek (photo: Rok Mihevc in Tatjana Splichal)

Matija Golob in Ambrož Brezovšek obhajala novi maši

Župniji Šmartno pri Litiji in Vojnik sta te dni pravi izvir veselja za Cerkev v Sloveniji. Veselita se namreč novih maš, ki sta ju včeraj pela Matija Golob in Ambrož Brezovšek. »Eno je potrebno« ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...