Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Mati in sin (foto: Pixabay)
Mati in sin | (foto: Pixabay)

Kakšen bi bil svet brez mater?

Svet | 24.10.2020, 13:50 Marjana Debevec

Čas, v katerem živimo, je čas Marije, matere, ki obnavlja življenje, in žene, ki skrbi za Božje ljudstvo, je zatrdil papež Frančišek, ko je danes nagovoril učitelje in študente papeške teološke fakultete Marianum. Po njegovih besedah mora Cerkev znova odkriti svoje materinsko srce, ki utripa za edinost vseh ljudi.

Potrebujemo materinstvo, ki rojeva in vedno znova rojeva življenje z nežnostjo. Kajti samo dar, skrb in podelitev povezujejo človeško družino. Pomislimo, kakšen bi bil svet brez mater! Takšen svet ne bi imel prihodnosti.

Viški in dobički sami po sebi ne prinašajo prihodnosti. Še več: včasih povečujejo razlike in nepravičnosti med ljudmi. Matere pa vsakemu otroku dajo občutiti dom in prinašajo upanje.

Svet, Papež in Sveti sedež, Duhovnost
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...