Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Jumbo plakati Zavoda Živim! (foto: Zavod Živim)
Jumbo plakati Zavoda Živim! | (foto: Zavod Živim)

Veselje do življenja po vsej Sloveniji!

Slovenija | 07.10.2020, 10:27 Marjana Debevec

Po uspešnem sobotnem Pohodu za življenje, ki se ga je udeležilo več sto ljudi, so Slovenijo spet preplavili plakati, ki spodbujajo veselje do življenja. Njihovo objavo je za Zavod Živim podprl znanstvenik in direktor podjetja Bia Separations Aleš Štrancar.

»'Rad živim!' nam z jumbo plakata s širokim nasmehom sporoča ljubek fantič z downovim sindromom. Z letošnjo oglaševalsko akcijo želimo Sloveniji ponovno sporočiti, da vsako življenje šteje, da je vsako življenje vredno ljubezni in spoštovanja od spočetja naprej, da kvalitete našega življenja NE določajo število kromosomov, invalidnost, gmotno stanje družine, spol, družbeni položaj itd.,« je za naš radio povedala direktorica Zavoda Živim! Darja Pečnik.

Jumbo plakat Zavoda Živim!
Jumbo plakat Zavoda Živim! © Zavod Živim!
Dodala je, da želijo biti blizu materam, ki so izgubile otroka. Ker je žalost ob izgubi otroka od družbe velikokrat prezrta, jim želijo sporočiti, da niso same, da lahko pri njih najdejo varen prostor za izražanje svoje bolečine in stiske.

Jumbo plakat Zavoda Živim!
Jumbo plakat Zavoda Živim! © Zavod Živim!
»Razumemo in s sočutjem sprejemamo tudi mamice, ki so nenačrtovano zanosile in jih nosečnost ne napolnjuje z veseljem in mirom. Želimo si, da bi se kljub stiski odločile za življene svojega otroka in izbrale posvojitev, to plemenito odločitev«, pravi Pečnikova, ki se obenem zahvaljuje Alešu Štrancarju iz podjetja BIA Separations, ker je podprl tudi letošnjo oglaševalsko akcijo.

Jumbo plakat Zavoda Živim!
Jumbo plakat Zavoda Živim! © Zavod Živim!

 

PREBERITE TUDI:

POGLEJTE TUDI:

Slovenija, Pozitiva
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...