Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Logarska dolina (foto: Žiga / Wikimedia Commons)
Logarska dolina | (foto: Žiga / Wikimedia Commons)

Rok za natečaj Moj košček Slovenije podaljšan

Slovenci po svetu | 07.10.2020, 07:59 Matjaž Merljak

Pri Rafaelovi družbi, ustanovi za pomoč slovenskim izseljencem in zdomcem pri gojitvi njihovega slovenstva in katolištva, so do 15. oktobra podaljšali rok za prijavo na fotografski natečaj z naslovom Moj košček Slovenije.

V besedilu natečaja je zapisano: Skozi fotografije vas - Slovencev v zamejstvu in po svetu - bi radi vpogledali v doživljanje slovenstva, kot ga živite doma ali pa v društvih, slovenskih domovih in skupnostih. Zanima nas tisto, kar vas v vašem okolju spominja na Slovenijo oz. slovenske korenine.

Fotonatečaj je namenjen vsem starostnim skupinam ter vsem, ki radi ujamete fotoutrinke, še posebno pa bomo veseli fotografij vseh tistih, ki se ukvarjate s fotografijo.

Rok za oddajo fotografij smo podaljšali do 15. oktobra, vsak lahko pošlje do pet fotografij, vsako s kratkim opisom.

Fotografije bo ocenjevala strokovna žirija, najboljših deset fotografij pa bo tudi nagrajenih. V letu 2021 načrtujemo razstavo fotografij natečaja.

Več informacij najdete na spletni strani.

Slovenci po svetu
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju