Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Duhovnik v Vatikanu (foto: Cathopic)
Duhovnik v Vatikanu | (foto: Cathopic)

Kardinal Becciu odstopil zaradi podkupovanja v primeru Pell?

| 05.10.2020, 10:39 Marjana Debevec

Avstralski in italijanski mediji pišejo, da naj bi kardinal Angelo Becciu, ki je odstopil z mesta prefekta kongregacije za svetnike in se odpovedal pravicam, ki naj bi jih dobil s kardinalskim nazivom, plačal 700.000 evrov priči, da bi krivo pričala proti avstralskemu kardinalu Georgu Pellu.

Kardinala Pella so na osnovi omenjenega pričanja obsodili zaradi spolnega nadlegovanja dveh mladoletnikov. Dogodek naj bi se zgodil v devetdesetih letih. Spomnimo, da se je kardinal Pell že vrnil v Vatikan, kjer je do obsodbe skrbel za finančno reformo. Mediji zato ugibajo, da ga je kardinal Becciu želel umakniti.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...