Jure Sešek
Aleš Karba
Alen Salihović
Minister Aleš Hojs se je poklonil pokojnim policistom (foto: Jure Rebolj)
Minister Aleš Hojs se je poklonil pokojnim policistom | (foto: Jure Rebolj)

Pri sveti maši za pokojne policiste tudi minister Aleš Hojs

28.09.2020, 11:30 Rok Mihevc

V Srednji vasi v Bohinju je potekala že tradicionalna sveta maša za vse pokojne policiste ter uslužbence policije ter ministrstva za notranje zadeve.

Kot je na svoji Facebook strani zapisal policijski vikar Igor Jereb, so pri maši molili tudi za uspešno delo ter lepo sodelovanje vseh na policiji ter ministrstvu. Srečanja so se udeležili minister za notranje zadeve Aleš Hojs, namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, župan občine Bohinj Jože Sodja, vojaški vikar Matej Jakopič, evangeličanski škof Leon Novak, bogoslužje pa je vodil arhidiakon za Gorenjsko msgr. Jože Plut.

"Policist ne ve, kaj ga čaka v službi. Danes v Bohinju poklon tako tistim, ki so življenje izgubili med opravljanjem svojega dela, kot vsem drugim pokojnim policistom. Hkrati gre tudi zahvala vsem aktivnim policistkam in policistom, ki skrbijo za varnost vseh nas," so zapisali na Facebook profilu Policijske uprav Kranj

Policisti in minister za notranje zadeve Aleš Hojs pri sveti maši
Policisti in minister za notranje zadeve Aleš Hojs pri sveti maši © Igor Jereb

Čigava pot je pravilna, oz. ali smo ljudje sposobni spoznanja objektivne pravice/pravilčnosti?

Nekaj misli iz pridige msgr. Jožeta Pluta: "Ko pritrjujemo misli, da je v nas položen klic po dobrem, pravičnosti in resnici, pritrjujemo tudi misli, da nam je ta klic podaril Bog, ki je Resnica sama. Ljudje pa smo v luči podarjenega dostojanstva in sposobnosti svobodnega odločanja sposobni tej razsežnosti pritrditi ali pa jo zavrniti."

"Prav je, da v demokratični družbi zagovarjamo pravo, ki bo čimbolj slonelo na pravičnosti, ki bo veljalo za vse in bo pravična ravnanja tudi spodbujalo. Skupno dobro, ne pa egoizem posameznikov in majhnih skupinic. V upodobitvah nadangel Mihael drži v eni roki meč, v drugi pa ščit ali tehtnico, znak pravičnosti, pa tudi sodbe, ki je tudi znak sodišč. Pri obeh tehtnica nakazuje pravičnost."

"Smo ljudje sposobni dojeti pravico in resničnost? Pavel nam v pismu Filipljanom ponuja odgovor: "Ne delajte ničesar iz prepirljivosti in ne iz praznega slavohlepja, ampak imejte v ponižnosti drug drugega za boljšega od sebe. Naj nobeden ne gleda samo nase, temveč tudi na druge. To mislite v sebi, kar je tudi v Kristusu Jezusu."

"Drža, da bi se imeli za boga, da bi torej sebe ali pa svoje produkte imeli za popolne, to velja tudi za pravo, je zgrešena, kakor je zgrešena tudi drža, da se ne da nič narediti, nič spremeniti. "Tako naj sveti vaša luč pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili Očeta, ki je v nebesih." "Po vaših dobrih delih, bodo ljudje spoznali Boga in ga slavili!""

Arhidiakon msgr. Jože Plut
Arhidiakon msgr. Jože Plut © Igor Jereb

Evangeličanski škof Leon Novak
Evangeličanski škof Leon Novak © Igor Jereb

 

 

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček) Quo vadis zvonovi? (photo: Izidor Šček)

Gabriel Kavčič za Domovino: Nauk utišanih zvonov

Že prejšnjo nedeljo smo poročali, da so po odredbi tržaškega sodišča v Dolini pri Trstu zasegli zvonove v mogočnem zvoniku tamkajšnje župnije sv. Urha. Razlog za to naj bi bila tožba šestih ...

Mediji, novinarji (photo: Pixabay) Mediji, novinarji (photo: Pixabay)

Kdo si zasluži moj glas?

Tem, ki bi jih rad komentiral v tokratnem Našem pogledu, je veliko. Epidemije in njenega poteka se bom izognil, ker menim, da so tisti, ki jim je mar za sodržavljane, ali cepljeni ali pa se strogo ...

Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc) Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc)

Covid: Neodgovorjena vprašanja

V Svetovalnici smo se posvetili preostalim vprašanjem, ki ste jih pred časom postavili poslušalci na temo epidemije in cepljenja. Ali se lahko težave z obrabo sklepov povečajo po prebolelem ...