Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Asia Bibi (foto: Marjan Pogačnik)
Asia Bibi | (foto: Marjan Pogačnik)

Asia Bibi: Prepovejte prisiljene poroke deklic!

| 10.09.2020, 14:06 Marjana Debevec

V javnosti se je znova oglasila pakistanska kristjanka Asia Bibi, ki je vrsto let nedolžna preživela v zaporu. Zdaj že dobro leto živi na skrivni lokaciji v Kanadi. Predsednika pakistanske vlade je pozvala, naj konča trpljenje deklic, ki se morajo poročiti v otroških letih, spregovorila pa je tudi o svojem odnosu s papežem Frančiškom.

Prizadevajte si za to, da deklic ne bodo silili v poroke, je bil odločen poziv Asie Bibi. Pakistanka, simbol trpljenja zaradi krščanskega preganjanja, se je spomnila drame številnih pakistanskih mladoletnic, ugrabljenih, spreobrnjenih in prisiljenih v zakon. V pogovoru s predsednikom papeške fundacije Pomoč Cerkvi v stiski je pakistanske oblasti prosila, naj pomagajo dekletom, ker nobeno od njih ne sme trpeti.

Pozvala pa je tudi k spremembi spornega zakona o bogoskrunstvu. Prosila je, naj se v Pakistanu zagotovi verska svoboda, predvsem pa zaščita manjšin, in opozorila, da je ustanovitelj Pakistana poudaril, da je treba zagotoviti svobodo vere in misli za vse državljane. Država namreč ne pripada le eni od skupin, ampak vsem prebivalcem.

Med video intervjujem, objavljenim v celoti na YouTube kanalu, je Asia Bibi znova izrazila hvaležnost papežu Frančišku. »Imam dva rožna venca, ki mi jih je daroval sveti oče Frančišek, eden je ostal v Pakistanu, drugi pa je še vedno z mano in vsak dan molim rožni venec za vero in za preganjane v Pakistanu. Zahvaljujem se svetemu očetu Frančišku in papežu Benediktu, ki sta se postavila zame in vsem za molitve zame.« Sogovornik je Asio Bibi povabil v Rim v upanju, da se bo lahko osebno srečala s svetim očetom.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...