Petra StoparPetra Stopar
Člani različnih cerkva znova za zaprtje trgovin ob nedeljah (foto: Miha in Lea Lokovsek)
Člani različnih cerkva znova za zaprtje trgovin ob nedeljah | (foto: Miha in Lea Lokovsek)

Člani različnih cerkva znova za zaprtje trgovin ob nedeljah

Cerkev na Slovenskem | 02.09.2020, 09:41 Marjana Debevec

V Domu sv. Jožef v Celju so se prejšnjo sredo zbrali predstavniki tistih, ki si prizadevajo za edinost med cerkvami, povezani pa so v Slovenski ekumenski svet. Pogovarjali so se o tem, kako člani različnih cerkva skupaj odgovarjajo na pereče probleme sodobnega sveta, zlasti pandemije in begunstva.

Delovno skupino Katoliške Cerkve sestavljata po dva predstavnika slovenskih škofij, zastopnika redovnih skupnosti in predstavniki Slovencev iz zamejstva. Na seji v Celju so se pogovarjali o tem, kako člani različnih cerkva skupaj odgovarjajo na pereče probleme sodobnega sveta, zlasti pandemije in begunstva. Popoldne pa so se jim pridružili še člani Sveta krščanskih Cerkva v Slovenji, ki ga sestavljajo predstavniki Evangelijsko-binkoštne Cerkve, Evangeličanske Cerkve in Srbsko pravoslavne Cerkve.

Ponovili so skupno izjavo, da podpirajo vsa prizadevanja za zaprtje trgovin ob nedeljah. Spomnili pa so tudi na različna srečanja med pripadniki različnih cerkva na najvišji ravni. Poudarili so, da papež Frančišek povzema mnogovrstne ekumenske pobude, ki so zelo potrebne, da bomo ne le skupaj živeli, ampak še več skupaj molili in skupaj delali.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.