Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek (foto: Printscreen)
Papež Frančišek | (foto: Printscreen)

Marijino vnebovzetje neskončno večji korak za človeštvo kot človek na luni

Svet | 15.08.2020, 13:39 Marta Jerebič

Papež Frančišek je praznik Marijinega vnebovzetja vernikom približal s preprosto primerjavo: Ko je človek stopil na luno, je izrekel slavni stavek: »To je majhen korak za človeka, a velik korak za človeštvo«. In človeštvo je res doseglo zgodovinski cilj. Toda danes, na praznik Marijinega Vnebovzetja, praznujemo neskončno večji dosežek.

Marija je stopila v raj, kamor ni odšla samo z duhom, ampak tudi s telesom, z vsem svojim bitjem. Ta korak male Device iz Nazareta je bil največji korak naprej vsega človeštva.

Stopiti na luno ni kaj dosti vredno, če na zemlji ne živimo kot bratje. Toda, da ena izmed nas biva v nebesih skupaj s telesom, nam daje upanje. Na ta način vemo, da smo dragoceni in smo namenjeni za vstajenje, je dejal papež.

Bog našega telesa ne bo pustil izpuhteti v nič. Pri Bogu ne bo nič izgubljeno!

V Mariji je cilj dosežen, mi pa imamo pred očmi razlog, zakaj hodimo naprej: ne da bi osvojili zemeljske stvari, ki izginejo, ampak domovino zgoraj, ki je večna. In Marija je zvezda, ki nas usmerja.

V današnjem evangeliju beremo Marijine besede »Moja duša poveličuje Gospoda«. Ali se tudi mi zahvaljujemo Bogu za velike stvari, ki jih dela za nas, je vprašal papež.

Če Boga vsaj enkrat dnevno poveličujemo za njegova velika dela, se spominjamo dobrega in ga ne pozabljamo, raste naše srce in tudi mi delamo ogromen korak naprej, je dejal sveti oče.

Svet
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...