Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Papež Benedikt XVI. (foto: Pixabay)
Papež Benedikt XVI. | (foto: Pixabay)

Vatikan: Zdravstveno stanje Benedikta ni posebej zaskrbljujoče

Svet | 04.08.2020, 14:42 Marta Jerebič

Vatikan je potrdil, da papež Benedikt XVI. trpi za okužbo na obrazu, a dodal, da je njegovo stanje normalno za človeka njegove starosti.

Tiskovni predstavnik Matteo Bruni je ob tem novinarjem včeraj navedel besede tajnika upokojenega papeža, nadškofa Georga Gänsweina. Ta je poročal, da zdravstveno stanje Benedikta XVI. ni posebej zaskrbljujoče in da počasi okreva, pri čemer pa moramo imeti v mislih, da je šel 93-letnik skozi najbolj akutno stopnjo boleče okužbe.

Portal Crux dodaja ocene strokovnjakov, ki pravijo, da polovica starejših od 80 let zboli za virusno okužbo - pasavcem, najbolj bolečo obliko herpesa.

Nemški časnik Passauer Neue Presse je včeraj poročal, da upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. Pri navedbah se je skliceval na papeževega biografa Petra Seewalda.

Ta se je z Benediktom XVI. srečal v soboto, ko mu je izročil maja objavljeno biografijo o njem. Za omenjeni časopis je povedal, da upokojeni papež deluje izjemno krhko. Njegova misel in spomin sta še vedno izjemno ostra, njegov glas pa je komaj zaznati. A kljub temu je bil ob srečanju optimistično razpoložen in naj bi zagotovil, da bo, ko se mu povrnejo moči, znova začel pisati.

Benedikt XVI. je zbolel, potem ko je junija v Nemčiji obiskal bolnega brata Georga. To je bilo njegovo prvo potovanje izven Italije po odstopu leta 2013. 96-letni Georg je umrl 1. julija, dva tedna po bratovem obisku.

Svet
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.