Alen SalihovićAlen Salihović
Uporaba zaščitnih mask spet obvezna; zaščitne maske, maska (foto: Pixabay)
Uporaba zaščitnih mask spet obvezna; zaščitne maske, maska | (foto: Pixabay)

Zaščitne maske ponovno obvezne v zaprtih javnih prostorih in javnih prevoznih sredstvih

Slovenija | 24.06.2020, 15:16 Alen Salihović Slovenska tiskovna agencija

Vlada je ponovno sprejela sklep o obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih in javnih prevoznih sredstvih, spet je obvezno tudi razkuževanje rok, je po današnji vladni seji sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar. Za tak ukrep, ki začne veljati v četrtek, so se odločili po povečanem številu okužb z novim koronavirusom v zadnjih dneh.

Ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask, ki je po ministrovih besedah v preteklosti prispeval k boljšim rezultatom, bodo preverjali vsakih 14 dni glede na epidemiološko situacijo v državi.

Glede na razmere v vlada bo vlada tudi sprejemala dodatne ukrepe na mejah, če bi bilo to potrebno, je po poročanju STA še napovedal minister.

V zadnjih dneh je bilo zaradi novih pogojev za prestop meje po njegovih besedah izrečenih tudi okoli 2700 ukrepov karantene.

Vlada za podaljšanje ukrepa čakanja na delo vsaj do konca julija

Vlada je na današnji seji sprejela tudi predlog novele tretjega protikoronskega zakona. Kot je na novinarski konferenci pojasnil minister za delo Janez Cigler Kralj, je ena od ključnih rešitev v noveli podaljšanje ukrepa subvencioniranja čakanja na delo, k čemer je posebej glasno pozivalo gospodarstvo, in sicer za en mesec do konca julija, nato pa ga bo mogoče s sklepom vlade še dvakrat podaljšati, vsakič za en mesec.

Poleg tega predlagana novela breme plačila karantene znova prelaga na državo, vzpostavlja podlago za uvedbo aplikacijo za sledenje, zagotavlja finančno pomoč socialnim zavodom in širi nabor tistih, ki lahko sprejemajo turistične bone. Med slednjimi bodo tako lahko tudi izvajalci, odprti samo v času turistične sezone.

Novela zakona naj bi učinkovala od 1. julija dalje, in sicer tudi v primeru, da do tedaj še ne bo sprejeta.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...