Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Jean-Marie Speich in Janez Janša (foto: Kabinet predsednika vlade)
Jean-Marie Speich in Janez Janša | (foto: Kabinet predsednika vlade)

Predsednik vlade sprejel apostolskega nuncija

Cerkev na Slovenskem | 23.06.2020, 06:28 Rok Mihevc

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj sprejel apostolskega nuncija nadškofa Jean-Marie Speicha. V pogovoru sta potrdila velik pomen odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem, tudi v luči dveh bližajočih se obletnic, in sicer tridesete obletnice priznanja Slovenije (2022) in dvajsete obletnice Sporazuma med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem o pravnih vprašanjih (2021).

Dotaknila sta se tudi vsestranskega izziva pandemije Covid-19. Apostolski nuncij je izrazil svoje priznanje zelo uspešnemu soočenju slovenske vlade s pandemijo in njenemu učinkovitemu kriznemu upravljanju. Predsednik vlade je z apostolskim nuncijem, ki je tudi apostolski delegat za Kosovo, izmenjal tudi poglede na razmere v regiji Zahodnega Balkana.

Vir: Vlada Republike Slovenija

Cerkev na Slovenskem, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...