Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Dobrodošli doma 2020 (foto: USZS)
Dobrodošli doma 2020 | (foto: USZS)

Odpovedani redni srečanji v domovini

Slovenci po svetu | 15.06.2020, 12:02 Matjaž Merljak

Zdaj je dokončno jasno: letošnji prireditvi Dobrodošli doma in Vseslovensko srečanje v državnem zboru sta odpovedal oz. preloženi na naslednje leto.

To je danes na svoji spletni strani sporočil Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Prireditev Dobrošli doma zadnjih nekaj let poteka v začektu julija v enem od slovenskih krajev in jo koordinira ena od organizaciji civilne družbe v Sloveniji, ki skrbi za povezovanje Slovenije in rojakov v zamejstvu in po svetu. Letos je bil zadolžen Slovenski svetovni kongres, ki se je že zelo angažiral in se že dogovoril z občino Ribnica. Zaradi pandemije covida-19 letošnje prireditve ne bo in je preložena na naslednje leto.

Prav tako se ne bo izvedlo Vseslovensko srečanje v državnem zboru.

Ministrica dr. Helena Jaklitsch je v nedavnem intervjuju za STA povedala, da bodo državne ustanove poskrbele, da bo misel o Slovencih po svetu julija, ki je tradicionalno posvečen njim, vseeno navzoča v naši družbi.

Slovenci po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju