Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Vatican Media)
Papež Frančišek | (foto: Vatican Media)

Papež kitajskim katoličanom: Bodite močni v veri, pričevalci upanja

Svet | 24.05.2020, 14:15 Marta Jerebič

Papež je opoldne govoril o vnebohodu, ki smo ga v Sloveniji obhajali že v četrtek, marsikje po svetu, tudi v Italiji, pa ga danes. Po molitvi se je dotaknil tudi praznika Marije, Pomočnice kristjanov.

Marijo, Pomočnico kristjanov še posebej častijo tudi kitajski katoličani, saj je zavetnica Kitajske. Papež Frančišek je tamkajšnje vernike in pastirje spodbudil, da naj bodo močni v veri in trdni v bratski edinosti, veseli pričevalci dejavne ljubezni in upanja. »Želim vam zagotoviti, da vesoljna Cerkev, katere del ste, z vami deli vaša upanja in vam stoji ob strani v preizkušnjah. Spremlja vas z molitvijo,« je dejal. Mariji Pomagaj je v priprošnjo zaupal tudi vse ljudi, ki si v teh težkih časih prizadevajo za mir, dialog med narodi, služijo revnim in skrbijo za ohranjanje Stvarstva.

Laudato si

Pri opoldanskem nagovoru je spomnil tudi na 5. obletnico izida njegove okoljske okrožnice Laudato si. Ob tem je napovedal začetek leta, posvečenega skrbi za naš skupni dom, ki bo z različnimi akcijami potekal do 24. maja prihodnje leto.

Papež o medijih

Sveti oče je spomnil še na nedeljo sredstev družbenega obveščanja. V poslanici je opozoril na način pripovedovanja zgodb. »Naj nas nedelja sredstev družbenega obveščanja spodbudi, da bomo pripovedovali in delili konstruktivne zgodbe, ki nam bodo pomagale razumeti, da smo vsi del zgodbe, ki je večja od nas samih, in da lahko z upanjem gledamo v prihodnost, če zares kot bratje skrbimo drug za drugega,« je dejal.

Svet
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...