Slavi Košir
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Slovenska zastava (foto: gov.si)
Slovenska zastava | (foto: gov.si)

Koordinacija Združeni za Slovenijo začela zbirati podpise podpore vladi

07.05.2020, 12:12 Marta Jerebič

Koordinacija Združeni za Slovenijo je začela zbirati podpise podpore vladi. Peticiji je dala naslov: »Potrebujemo vlado, ki zna in zmore - in taka vlada potrebuje nas!« V njej se zahvaljuje sedanji vladi, da je Slovenija zaenkrat ena najbolj uspešnih držav v boju s koronavirusom. Izraža ji tudi podporo pri njenem prihodnjem delu v korist vseh državljank in državljanov.

V koordinaciji so prepričani, da velika večina državljank in državljanov Vlado RS s hvaležnostjo podpira v njenih protikriznih prizadevanjih. Slišan mora biti  tudi njihov glas, tako v medijih kot na slovenskih ulicah! Ne le glas strank nekdanje vlade, njihovih državno financiranih satelitskih organizacij in največjih medijev, ki poskušajo preko laži, podtikanj in javnih provokacij onemogočiti normalno delovanje države v kriznih časih.

Poudarki iz peticije:

    LMŠ, SD, Levica in SAB, njihove satelitske organizacije in največji mediji od prvega dne nove vlade z lažmi, podtikanji in javnimi provokacijami rušijo vlado z namenom, da država pri soočanju s korona krizo ne bi bila uspešna.
    Nova vlada je takoj po imenovanju, 13. marca 2020, v izredno težkih razmerah hitro, požrtvovalno in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je ni bilo; izvajala varnostne ukrepe za preprečitev širjenja epidemije ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov ter gospodarstva
    Slovenija v naslednjih mesecih nujno, bolj kot kadarkoli po osamosvojitvi, potrebuje sposobno in močno vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z zahrbtno epidemijo ter učinkovito in solidarno reševala težke socialne in gospodarske posledice epidemije.
    S svojim podpisom bomo državljanke in državljani Vladi RS stopili v bran, se ji za dosedanje dosežke zahvalili in jo množično javno podprli pri njenem nadaljnjem delovanju. Mi potrebujemo vlado, ki zna in zmore delati  v našo korist, Vlada potrebuje nas, da bo lahko še naprej uspešna!

Pod peticijo so se že podpisali Aleš Primc, Gorazd Pučnik, Simona Purkat, Tone Kuntner, France Cukjati, Metka Zevnik, Ciril Zevnik, dr. Janez Juhant, mag. Andrej Aplenc, dr. Matevž Tomšič in dr. Jože Rant.

V nekaj urah se je pod peticijo podpisalo tudi več kot 2 tisoč ljudi.

Peticijo najdete na tej povezavi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija
p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

»Napad na korita je uspel.«

Zgodil se je končni razplet velike ofenzive slovenskega levega meščanskega razreda na vse možne pozicije. Desna opcija je izgubila vse volitve, levica ima zdaj absolutno oblast. Kako je to slabo ...