Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Slovenska zastava (foto: gov.si)
Slovenska zastava | (foto: gov.si)

Koordinacija Združeni za Slovenijo začela zbirati podpise podpore vladi

Slovenija | 07.05.2020, 12:12 Marta Jerebič

Koordinacija Združeni za Slovenijo je začela zbirati podpise podpore vladi. Peticiji je dala naslov: »Potrebujemo vlado, ki zna in zmore - in taka vlada potrebuje nas!« V njej se zahvaljuje sedanji vladi, da je Slovenija zaenkrat ena najbolj uspešnih držav v boju s koronavirusom. Izraža ji tudi podporo pri njenem prihodnjem delu v korist vseh državljank in državljanov.

V koordinaciji so prepričani, da velika večina državljank in državljanov Vlado RS s hvaležnostjo podpira v njenih protikriznih prizadevanjih. Slišan mora biti  tudi njihov glas, tako v medijih kot na slovenskih ulicah! Ne le glas strank nekdanje vlade, njihovih državno financiranih satelitskih organizacij in največjih medijev, ki poskušajo preko laži, podtikanj in javnih provokacij onemogočiti normalno delovanje države v kriznih časih.

Poudarki iz peticije:

    LMŠ, SD, Levica in SAB, njihove satelitske organizacije in največji mediji od prvega dne nove vlade z lažmi, podtikanji in javnimi provokacijami rušijo vlado z namenom, da država pri soočanju s korona krizo ne bi bila uspešna.
    Nova vlada je takoj po imenovanju, 13. marca 2020, v izredno težkih razmerah hitro, požrtvovalno in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno opremo, ki je ni bilo; izvajala varnostne ukrepe za preprečitev širjenja epidemije ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov ter gospodarstva
    Slovenija v naslednjih mesecih nujno, bolj kot kadarkoli po osamosvojitvi, potrebuje sposobno in močno vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z zahrbtno epidemijo ter učinkovito in solidarno reševala težke socialne in gospodarske posledice epidemije.
    S svojim podpisom bomo državljanke in državljani Vladi RS stopili v bran, se ji za dosedanje dosežke zahvalili in jo množično javno podprli pri njenem nadaljnjem delovanju. Mi potrebujemo vlado, ki zna in zmore delati  v našo korist, Vlada potrebuje nas, da bo lahko še naprej uspešna!

Pod peticijo so se že podpisali Aleš Primc, Gorazd Pučnik, Simona Purkat, Tone Kuntner, France Cukjati, Metka Zevnik, Ciril Zevnik, dr. Janez Juhant, mag. Andrej Aplenc, dr. Matevž Tomšič in dr. Jože Rant.

V nekaj urah se je pod peticijo podpisalo tudi več kot 2 tisoč ljudi.

Peticijo najdete na tej povezavi.

Slovenija
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.