Maja MorelaMaja Morela
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Revija Ognjišče, maj 2020 (foto: Revija Ognjišče)
Revija Ognjišče, maj 2020 | (foto: Revija Ognjišče)

Izšlo majsko Ognjišče, v knjigarne znova v ponedeljek

Slovenija | 02.05.2020, 12:25 Matjaž Merljak

Gost meseca je kirurg in alpinist Jurij Gorjanc, na obisku so bili pri Karitas, pišejo, zakaj bioenergija ni v skladu z vero v Boga, v prilogi predstavljajo sv. papeža Janeza Pavla II., saj bo ta mesec minilo sto let od rojstva, v mladinski prilogi pišejo o našem odnosu do narave ... Urednik Matej Erjavec je napovedal tudi vnovično odprtje knjigarn v Kranju, Kopru, Mariboru in na Ptuju.

Tudi majsko Ognjišče je nastajalo v karanteni in s pomočjo tehnike so pripravili njegovo vsebino. Ta je seveda vezana tudi na nebeško Mater Marijo, saj je maj njen mesec. To odmeva v pismih bralcev, predstavljen je tudi pogled na Marijo v krščanstvu in drugih verstvih ...

Jurij Gorjanc v pogovoru razkriva tudi, kaj mu pomeni vera v srečevanju s težkimi bolniki in ponesrečenci. Kako so preživljali karanteno, pa odkrivajo "preizkušani bratje in sestre": okuženi s koronavirusom, bolnik z krvnim rakom in bolnica z sklerozo multipleks. Njihova pričevanja vas bodo obogatila in poučila.

Stiske ljudi vodijo k različnim načinom iskanja rešitev, sploh ko gre za vprašanje zdravja. Eksorcist Janez Kavčič v tokratni številki podrobno opiše najbolj razširjeno vejo okultizma pri nas – bioenergijo. Gotovo bo zanimivo prebrati, kaj se pri bioenergiji sploh dogaja, kdo jo vse izvaja in predvsem, zakaj ta tudi ni v skladu z vero v Boga in da ne drži, da malce pomoči bioenergetika ne more škoditi.

V letu, ko bi se morali s ponosom spominjati dogodkov izpred trideset let, ko je na prvih demokratičnih volitvah zmagal Demos, je ta dogodek v začetku aprila zaradi kriznega stanja bil kar nekoliko spregledan. Danes se nam poraja vprašanje, kako primerjati takratni politični položaj z današnjim. Na tovrstna vprašanja je odgovarjal dr. Žiga Turk.

Knjigarne

V ponedeljek, 4. maja 2020, se odpirajo tudi vrata knjigarn v Kranju, Kopru, Mariboru in na Ptuju. Odprte bodo po prilagojenem urniku: v Kranju, Kopru in Mariboru med 8. in 17. uro, v Kranju in Mariboru tudi ob sobotah od 8. do 12. ure. Na Ptuju bo knjigarna odprta od 9. do 16. ure, ob sobotah med 9. in 12. uro.

Prisrčno vabljeni!

Knjigarna in papirnica Ognjišče v Kranju
Knjigarna Ognjišča v Kranju © ARO

Knjigarna
Knjigarna Ognjišča v Kopru © Alen Salihović

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Kultura, Teme, Novice
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...

O avtorju