Nataša LičenNataša Ličen
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Protest (foto: Pixabay)
Protest | (foto: Pixabay)

Tomšič in Podobnik kritična do protivladnih protestov

Slovenija | 28.04.2020, 13:14 Alen Salihović

V Ljubljani, Mariboru in še nekaterih drugih krajih so se kljub omejitvam gibanja zaradi epidemije novega koronavirusa zbrale skupine protestnikov na protivladnih shodih. Med drugim so pozivali k ureditvi razmer v Sloveniji in odstopu premiera Janeza Janše. Da je šlo za zelo nespametno dejanje je za naš radio dejal predsednik Združenja novinarjev in publicistov Matevž Tomšič, z njim se strinja tudi predsednik SLS Marjan Podobnik. Oba sta komentirala tudi domnevno afero nabave zaščitnih mask.

Tomšič: V razvpiti oddaji Tarča nekih resnih dokazov nisem videl

»Vemo, da obstajajo ljudje, ki jim je vlada Janeza Janše največje zlo na tem svetu, ki bi verjetno raje videli, da bi bile v Sloveniji množične žrtve zaradi tega virusa kot pa, da bi vladal Janez Janša,« je dejal Tomšič. Ta je komentiral tudi medijsko zelo odmevno domeno afero z nakupom zaščitne opreme. »Morda so se dogajale kakšne zlorabe, a tako se vedno dogaja v takšnih zadevah. Je pa treba povedati, da to kar je pokazala nacionalna televizija, kot pravijo dokaze o nekih malverzacijah, to se mi zdi precej neverodostojno. Jaz v tej razvpiti oddaji Tarča nekih resnih dokazov dejansko nisem videl."

Vemo, da obstajajo ljudje, ki jim je vlada Janeza Janše največje zlo na tem svetu.

Podobnik o razlogi za napad nanj zaradi pomoči pri dobavi zaščitne opreme

»Eden od razlogov za to, da je zdaj hud napad tudi name je verjetno v tem, da sem posredoval za podjetje, ki je pripeljalo tri-slojne zaščitne maske v Slovenijo po 49 centov za kos iz najbolj oddaljene destinacije na Kitajskem. Kako naj zdaj odgovarjajo tisti, ki so za blagovne rezerve ali pa druge državne potrebe dobavljali te iste maske po 60, 70, ali celo 90 centov,« se je vprašal Podobnik. Na vprašanje o protestu proti vladi pa je dodal: »Očitno je, da ne morejo počakati niti do konca te pandemije s protesti s katerimi želijo zrušiti to vlado. Znana zgodba. Že večkrat ponovljena in jaz trdno verjamem, da ne bo uspela.«

V sporočilu za javnost pa je Podobnik o Ivanu Galetu zapisal: "Vsak dan prihaja več dokazov, da Ivan Gale, namestnik direktorja blagovnih rezerv, ni bil žvižgač, ampak v najboljšem primeru skesanec. Če bi hotel, bi namreč lahko že prej opozoril na nepravilnosti, če se mu je zdelo, da obstajajo. On pa se je oglasil in ob polni medijski podpori vladi nenaklonjenih medijev in označil številne ljudi okoli sebe za krivce, vojne dobičkarje in nasilneže, sebe pa kot največjega poštenjaka, ki razkriva korupcijo in druge nezakonitosti. Dokaz, da gre za vse kaj drugega, je tudi dejstvo, da se Ivan Gale ne želi oziroma ne upa soočiti z mano. Če pa držijo današnje informacije, da za njegovo akcijo stojijo bivši šefi obveščevalne službe in Gregor Golobič, potem pa je povsem možno, da Ivana Galeta s kakšno stvarjo držijo in ne sme pristati na soočanje. Tudi nosilci skupine podpore Ivanu Galetu na Facebooku, ki izhajajo iz RTV Slovenija in z nekaterih drugih zanimivih naslovov, dokazujejo, da ni slučajno, da kljub vsem uradnim, formalnim zahtevam in neformalnim prošnjam do tega trenutka nisem dočakal nobene objave odgovora na obtožbe, ne na Radiu Slovenija in ne na Televiziji Slovenija. Nasprotno, Radio Slovenija si je včeraj privoščil, da je vsako uro predvajal napade Galeta name. Dodali so, da se Gale želi soočiti z mano. Torej popolna manipulacija, vredna prej omenjenih botrov, ki stojijo za Galetovimi nastopi." 

Slovenija, Politika