Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Škof Peter Štumpf (foto: Osebni arhiv škofa Petra Štumpfa)
Škof Peter Štumpf | (foto: Osebni arhiv škofa Petra Štumpfa)

Škof Štumpf: Hudič nima matere. Zakaj?

| 24.04.2020, 08:10 Alen Salihović

Na vernike in svoje sledilce na facebooku se pogosto obrne murskosoboški škof Peter Štumpf. V luči včerajšnjega svetovnega dne knjige je spregovoril o knjigi Nickya Cruza Hudič nima matere.

V knjigi, ki je izšla pri Družini avtor pove, kako bo hudič storil vse, da bi dobil moč v temu svetu – toda obenem tudi jasno pokaže, da je Bog tisti, ki bo na koncu zmagal. Škof Štumpf je v video posnetku, ki ga je naslovi "Hudič nima matere. Zakaj?" to povezal s sedanjo situacijo soočanja s koronavirusom. Izrazil je obžalovanje, da mora minister za zdravje Tomaž Gantar moledovati naokrog, kdo bi bil pripravljen vzeti okužene starostnike iz enega od pomurskih domov za starostnike.

»Zaman so vse strokovne ekipe, tako v državi, vladi in tudi v Cerkvi, če nismo razumljeni, če nas nekateri tudi hote pri tem onemogočajo zaradi lastnih koristi, zaradi takšnih in drugačnih lobističnih oziroma političnih interesov. In ta knjiga Hudič nima matere govori tudi o tej problematiki. Problematiki razčlovečenosti, ki je danes zelo velika med nami in to razčlovečenost je potrebno ozdraviti. Možno pa jo je ozdraviti samo v Jezusu Kristusu, ki je edini zdravnik za naše duše, našo psiho in za naš velikokrat sprevržen, da ne rečem, bolan um,« je dejal škof Štumpf.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...