Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Siva pot iz karantene (foto: AudioPristava)
Siva pot iz karantene | (foto: AudioPristava)

Siva pot v karantenski izvedbi

Slovenci po svetu | 04.04.2020, 16:22 Matjaž Merljak

V Argentini je obvezna karantena, a rojakom ne zmanjka idej. Ustvarili so virtualni zbor, priredili poznano pesem, vsak pevec je posnel svoj glas, AudioPristava pa je vse skupaj združil v "karantenski projekt" Siva pot.

Prisluhnite poznani uspešnici Aleksandra Mežka, ki je med rojaki v Argentini zelo priljubljen. Tam radi zapojejo njegovo Sivo pot. Tokrat so jo zapeli iz karantene.

Tako nam je sporočil Matjaž Rožanec: "Med karanteno smo si zamislili sestaviti "virtualni zbor". Zborovodkinja je spisala priredbo, vsak pevec se je naučil svoj glas in s tem, kar je imel na razpolago doma, snemal zvok in video. AudioPristava je potem te posnetke sestavila in masterizirala."

Pojejo: Nevenka Grohar, Tania Oblak in Tatjana Rožanec (sopran), Maki Grohar in Karolina Kenda (alt), Aleš in Pavel Grohar (tenor), Martin Križ, Matjaž in Jože Rožanec (bas), na kitaro igra Matjaž Rožanec, na tolkala Pavel Grohar.

Zborovska priredba Maki Grohar, zvočna montaža Matjaž Rožanec, videomontaža Adrijan Gaser

Prisluhnite in všečkajte ter napišite komentar.

Slovenci po svetu, Kultura, Novice, Glasba
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju