Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Križ - upanje naše (foto: Pixabay)
Križ - upanje naše | (foto: Pixabay)

Nismo mi izbrali vere – bili smo izvoljeni!

| 02.04.2020, 11:34 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pri jutranji sveti maši, ki jo ljudje z vsega sveta spremljajo po spletu, povabil k molitvi za brezdomce po vzoru sv. Matere Terezije iz Kalkute. V nagovoru pa se je navezal na odlomek o Abrahamovi izvoljenosti.

»Vsak od nas je bil izbran. Nihče se med mnogimi možnostmi, ki jih nudi verski trg, ne odloči sam, da bo kristjan. Ne, bili smo izbrani. Kristjani smo zato, ker smo bili izvoljeni. V tej izvoljenosti, poklicanosti, pa je tudi znamenje plodnosti: Abrahamu je Bog obljubil, da bo postal oče mnogih narodov. Nam pa, da bomo obrodili sadove v veri. Tvoja vera bo bogato obrodila v dobrih delih, vendar pa moraš ohranjati zavezo z Gospodom«, je še dejal sveti oče.

Kardinal Tagle: Bogatejše države naj odpišejo dolgove revnejšim

Vodja urada za evangelizacijo narodov filipinski kardinal Luis Tagle v obdobju koronakrize, ki neizogibno pustoši gospodarstva po vsem svetu, bogatejše države spodbuja, naj odpišejo dolgove revnim državam. Pozval pa je tudi k zaustavitvi vseh vojn. Imamo dovolj denarja za nakup vojaških letal, ni pa denarja za respiratorje, je bil odločen kardinal Tagle.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.