Damijana Medved
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Doris, Žiga in Maja iz Študentskega kluba Kamnik (foto: Nataša Ličen )
Doris, Žiga in Maja iz Študentskega kluba Kamnik | (foto: Nataša Ličen )

Verjamemo v pomembnost širjenja solidarnosti med ljudmi

06.03.2020, 09:56 Nataša Ličen

Kamniški študenti znova pripravljajo Dobrodelni marec. S pohodom na Sv. Primoža že nocoj in ves konec tedna, z neprekinjeno 48 ur dolgo hojo. To je prvi v sklopu dogodkov v mesecu marcu, katerih namen je zbrati sredstva, letos v pomoč delovanju kamniških gorskih reševalcev.

Stopimo iz cone udobja. Vključujmo se, bodimo dejavni. Za naš klub je značilno, da se je v njem spoznalo že veliko parov.

Doris Jeretina, Maja Toni in Žiga Lipovšek z gostovanjem v Mladoskopu opišejo svoje aktivnosti v sklopu Dobrodelnega marca: »To je odmeven in uveljavljen dobrodelni projekt, s katerim so začeli študenti že dve generaciji pred nami. Osnovna, začetna ideja je bila vrniti lokalnemu okolju, kar le-to vložil v mladi rod. Je največji projekt Študentskega kluba Kamnik. Vsako leto ga skušamo izpopolniti."

Lahko pomagate tudi s poslanim SMS sporočilom: "GRS5" na 1919.

Dvodnevnega dobrodelnega pohoda na Sv. Primoža se udeležijo tudi znane osebnosti. V preteklosti se nam je že pridružil predsednik Borut Pahor, pa nekdanja uspešna športnica Petra Majdič.
Dobrodelni marec kamniških študentov to leto v pomoč delovanju lokalnih gorskih reševalcev.

Letos je projekt namenjen v pomoč delovanju kamniških gorskih reševalcev
Letos je projekt namenjen v pomoč delovanju kamniških gorskih reševalcev © skk

Pripravijo tudi odmeven in številčno dobro zastopan turnir v odbojki, letos bo 22. marca. Vsako leto pa dodajo še kakšno novo vsebino, tokrat z izmenjavo predmetov, oblačil, obutve in ostalih uporabnih nepokvarljivih reči, iz druge roke, 14. marca. V Dobrodelnem marcu pripravljajo tudi tržnico sladkih dobrot.

Veliko damo na zdravje, na gibanje, saj je skoraj polovica naših dejavnosti športno obarvanih.

"Tehnologija je močno napredovala in mladi smo veliko časa na telefonih. Od tod povod, da mladino zvabimo ven, h gibanju in športnemu udejstvovanju, tudi na lokalni ravni.«

Prisluhnite Mladoskopu nocoj ob 21. uri, ko bodo študenti povedali več.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...