Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Rok Mihevc
Doris, Žiga in Maja iz Študentskega kluba Kamnik (foto: Nataša Ličen )
Doris, Žiga in Maja iz Študentskega kluba Kamnik | (foto: Nataša Ličen )

Verjamemo v pomembnost širjenja solidarnosti med ljudmi

06.03.2020, 09:56 Nataša Ličen

Kamniški študenti znova pripravljajo Dobrodelni marec. S pohodom na Sv. Primoža že nocoj in ves konec tedna, z neprekinjeno 48 ur dolgo hojo. To je prvi v sklopu dogodkov v mesecu marcu, katerih namen je zbrati sredstva, letos v pomoč delovanju kamniških gorskih reševalcev.

Stopimo iz cone udobja. Vključujmo se, bodimo dejavni. Za naš klub je značilno, da se je v njem spoznalo že veliko parov.

Doris Jeretina, Maja Toni in Žiga Lipovšek z gostovanjem v Mladoskopu opišejo svoje aktivnosti v sklopu Dobrodelnega marca: »To je odmeven in uveljavljen dobrodelni projekt, s katerim so začeli študenti že dve generaciji pred nami. Osnovna, začetna ideja je bila vrniti lokalnemu okolju, kar le-to vložil v mladi rod. Je največji projekt Študentskega kluba Kamnik. Vsako leto ga skušamo izpopolniti."

Lahko pomagate tudi s poslanim SMS sporočilom: "GRS5" na 1919.

Dvodnevnega dobrodelnega pohoda na Sv. Primoža se udeležijo tudi znane osebnosti. V preteklosti se nam je že pridružil predsednik Borut Pahor, pa nekdanja uspešna športnica Petra Majdič.
Dobrodelni marec kamniških študentov to leto v pomoč delovanju lokalnih gorskih reševalcev.

Letos je projekt namenjen v pomoč delovanju kamniških gorskih reševalcev
Letos je projekt namenjen v pomoč delovanju kamniških gorskih reševalcev © skk

Pripravijo tudi odmeven in številčno dobro zastopan turnir v odbojki, letos bo 22. marca. Vsako leto pa dodajo še kakšno novo vsebino, tokrat z izmenjavo predmetov, oblačil, obutve in ostalih uporabnih nepokvarljivih reči, iz druge roke, 14. marca. V Dobrodelnem marcu pripravljajo tudi tržnico sladkih dobrot.

Veliko damo na zdravje, na gibanje, saj je skoraj polovica naših dejavnosti športno obarvanih.

"Tehnologija je močno napredovala in mladi smo veliko časa na telefonih. Od tod povod, da mladino zvabimo ven, h gibanju in športnemu udejstvovanju, tudi na lokalni ravni.«

Prisluhnite Mladoskopu nocoj ob 21. uri, ko bodo študenti povedali več.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...

O avtorju