Petra StoparPetra Stopar
USZS, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu (foto: Matjaž Merljak)
USZS, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

Urad rojake vabi k pomoči

Slovenci po svetu | 27.03.2020, 13:12 Matjaž Merljak

Slovenija pandemijo zaradi novega koronavirusa dobro obvladuje. A razmere se lahko poslabšajo in bodo potrebni dodatni ukrepi, predvsem pa dodatno znanje in dodatna človeška pomoč. Tako se država prek Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu obrača na rojake.

K sodelovanju in pomoči vabi tiste, ki imajo kakršno koli znanje zdravstvene in drugih strok oz. s področij, na katera bo trenutna situacija vplivala - varovanje javnega zdravja, ekonomija, sociala ...

Na drugem mestu pa vabi k pomoči vse, ki bi poznali kakršne koli možnosti, kje in kako bi Slovenija lahko dobila oz. kupila zdravstveno opremo, ki je nujno potrebna za zaščito zdravih in lajšanje zdravljenja tistih, ki so zboleli zaradi novega korona virusa.

Če bi kdo od rojakov lahko priskočil na pomoč, četudi samo z nasveti na daljavo in izmenjavo mnenj, naj se obrne na Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več

Slovenci po svetu, Zdravstvo, Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

O avtorju