Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Papež Frančišek (foto: Printscreen)
Papež Frančišek | (foto: Printscreen)

Opoldne smo skupaj s papežem zmolili Oče naš

| 25.03.2020, 07:48 Rok Mihevc

Danes opoldne smo po vsem svetu molili Očenaš za zaustavitev širjenja koronavirusa. K temu nas je povabil papež Frančišek.

"V teh dneh preizkušnje, ko človeštvo drgeta pred grožnjo pandemije, bi rad vsem kristjanom predložil, da bi svoje glasove združene dvignili k Nebu. Vabim vse poglavarje cerkva in voditelje vseh krščanskih skupnosti, skupaj z vsemi kristjani raznih veroizpovedi, da bi prosili Najvišjega, vsemogočnega Boga, tako, da bi istočasno zmolili molitev, ki nas jo je naučil naš Gospod Jezus Kristus. Vse torej vabim, naj molijo večkrat na dan, vsi skupaj pa zmolimo Očenaš prihodnjo sredo, 25. marca, opoldne; vsi skupaj. Na dan, ko se mnogi kristjani spominjajo oznanila Devici Mariji o učlovečenju Božje Besede, naj Gospod usliši enodušno molitev vseh njegovih učencev, ki se pripravljajo slaviti zmago Vstalega Kristusa."

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.